In Hoevenen was het eindelijk Vormsel!


HOEVENEN – Zaterdag 11 september brak eindelijk de lang verwachte dag aan voor de vormelingen van de Onze-Lieve-Vrouw-Geboorte parochie. Wegens Corona was het trouwens ook nog een heel hobbelig parcours tijdens het hele voorbereidingsjaar.

Catechist Wouter Schollaert had een welkomstwoord voor alle vormelingen, hun ouders, familie en vrienden, en een bijzonder welkomstwoord had hij ook voor vormheer Bruno Aerts, vicaris-generaal van het Bisdom Antwerpen.
Nog altijd blijven er door de pandemie restricties: zo mochten de vormelingen nog altijd niet in processie de kerk betreden, maar namen gewoon vooraan plaats.
Voorgegaan door pater Marc Verberckt verliep de viering heel stemmig met liederen en gebeden, en met een bemoedigend woord door de vormheer in zijn homilie.Het hoogtepunt is natuurlijk het vormsel zelf, waarbij de ouders met hun twaalfjarige voor de vormheer verschijnen.
Op het einde van de viering waren er nog dankwoorden, door vormelingen voor hun ouders en verdere familie, en voor de catechisten die hen het afgelopen jaar begeleidden. En tenslotte ook dank aan vormheer Bruno Aerts.Deze plechtigheid was voor velen de aanzet voor een feestelijke verderzetting thuis, of op welke manier ook, want er mag eindelijk weer gefeest worden!
LW

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder