In het wiel van de Antwerpse Havenpijl

Zondag 5 augustus trekt de Antwerpse Havenpijl door de haven en de noordelijke districten. Start en aankomst liggen in Merksem. De Antwerpse Havenpijl is een wielerwedstrijd categorie Men Elite 1.2  op de internationale UCI-wielerkalender en is dit jaar toe aan zijn 28ste editie.De wedstrijd vindt plaats in het noorden van de stad. De start ligt traditioneel in de Nieuwdreef in Merksem. Om 13 uur ziet u zo’n 180 renners vertrekken voor twee grote lussen langs de districten Ekeren, Berendrecht, Antwerpen, Merksem en de gemeente Stabroek. Daarna kunt u de renners nog beter zien tijdens de negen plaatselijke rondes door Merksem en gemeente Schoten. In totaal leggen de renners zo 180 km af. Rond 16.45 uur kan u de finish meemaken in de Nieuwdreef. 

Verkeersmaatregelen

De renners rijden tussen +/- 13u00 en 15u00 in totaal 2 maal door volgende straten (in deze volgorde): Abtsdreef, Dorpsstraat, Kleine Molenweg, Ettenhoven, Kerkstraat, Markt/Frans Oomsplein en Antwerpsesteenweg naar Leugenberg. De wedstrijd wordt gereden op een ‘open parcours’. Dat betekent dat tijdens de wedstrijd de straten van het parcours verkeersvrij zijn. Aanwezig verkeer stopt en plaatst zich veilig langs de kant. Het mag opnieuw verder rijden als de laatste wedstrijdwagen met groene vlag voorbij is. Het effectief verkeersverbod gaat telkens in als de eerste wedstrijdwagen passeert met rode vlag. De wedstrijd wordt begeleid door de politie.
Stabroek: Eenrichtingsverkeer in volgende straten: Op 5 augustus tussen 12u00 en 16u00, wordt éénrichtingsverkeer ingevoerd in de Abtsdreef, Kleine Molenweg, Ettenhoven, Kerkstraat en Markt. De toegelaten rijrichting in Abtsdreef is naar Laageind/Dorpsstraat, in Kleine Molenweg naar Ettenhoven, Kerkstraat en Markt. Stilstaan- en Parkeerverbod in volgende straten: tussen 12u00 en 16u00 wordt in de volgende straten een stilstaan- en parkeerverbod van kracht : Abtsdreef (beide zijden), Dorpsstraat (beide zijden tussen Kleine Molenweg en Abtsdreef), Kleine Molenweg (beide zijden), Kerkstraat (zijde even huisnummers), Markt (zijde parkeervakken), Antwerpsesteenweg (zijde even huisnummers tot aan de “wissel”).
Inhaalverbod: Op 5 augustus tussen 12u00 en 16u00 wordt in de Abtsdreef een inhaalverbod ingesteld tussen Laageind en Oud Broek.
 
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *