Igor Schauwaerts koning van Nieuwe Gans Berendrecht

De Nieuwe Gans Berendrecht heeft zondagvoormiddag uittredend koning Jan Van de Wouwer van de Jonge Ruiters uitgehaald in het Ganzenhof. Dat ging weer eens gepaard met een mooie ontvangst met wandelbuffet waarbij twee soorten soep, knackworst, Hamburgers, spek met eieren, gebakjes en cakes. Bij de rondgang langs de cafés deed zich een eerste valpartij voor. Daarbij geraakte ruiter Eddy Somers gewond. Hij diende naar het ziekenhuis gevoerd waar hij waarschijnlijk zal dienen geopereerd aan de schouder.
Om 15 uur 30 werd met een half uur vertraging gestart met het gansrijden op het Solft. Aanvankelijk waren er 36 ruiters maar door verschillende zware valpartijen vielen er drie af. Tijdens het rijden en bijna naar het einde viel  Eric Kouwenberg achterover van zijn paard en kwam plat op de grond terecht. Hij kloeg van hoofd en rugpijn en werd verzorgd door de mensen van het Vlaams Kruis. Helemaal op het moment waarop de kop haast voor het grijpen hing, kwam Tim Heynen ten val. Hij kwam onder zijn paard terecht en werd geraakt onder een van de poten van het dier. Ook hij diende naar het ziekenhuis gevoerd. Een van zijn  benen werd in de plaaster gelegd en een verwonding aan zijn hand diende verzorgd. Gelukkig kon hij nog  ‘s avonds naar huis terugkeren.
Uiteindelijk werd pas om 18 u 30 een eind gemaakt aan de trek- en sleurpartij door Igor Schauwaerts (44). Deze is afkomstig van Berendrecht maar woont in Wilrijk. Hij beurde een premie van 4080 euro en werd gevierd in het Ganzenhof. Zestien jaar geleden werd hij al eens koning van de Nieuwe Gans.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *