Huldiging Wietse Bosmans Belgisch kampioen veldrijden bij de beloften

Zondag 8 januari behaalde Kalmthoutenaar Wietse Bosmans de gouden medaille op het Belgisch Kampioenschap veldrijden bij de beloften. Maandagavond om 19.30u werd hij gehuldigd op het gemeentehuis van Kalmthout. Iedereen was uitgenodigd om dit te komen meevieren. Het is meer dan terecht dat Wietse Bosmans voor deze uitzonderlijke sportieve prestatie ook door de gemeente in de bloemetjes werd gezet.
Tijdens de wedstrijd zelf waren Wietse Bosmans, zijn ploeggenoot Gianni Vermeersch en Vinnie Braet meteen goed weg. Het drietal werd vergezeld door Michael Vanthourenhout  en Tim Merlier. Na een val van Braet in de tweede ronde konden Bosmans en Vermeersch een kloof slaan. De Kalmthoutse trots, momenteel de beste Belgische belofte, was torenhoog favoriet voor de aanvang van de cross. Die druk leek hem enigszins parten te spelen. Hij leek al snel afstand te kunnen nemen van zijn ploeggenoot maar hij maakte verschillende foutjes en viel een paar keer. In de slotfase kon hij zich toch nog herpakken en naar de titel rijden. Na een derde en tweede plaats de voorbije jaren heeft hij eindelijk de ontbrekende trui van Belgisch Kampioen te pakken.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder