Huldiging van zwerfvuilvrijwilligers als startsein voor de week van de duurzame gemeente

BRASSCHAAT – Als kick-off voor de week van de duurzame gemeente werden de vele zwerfvuilvrijwilligers die Brasschaat telt zondag bedankt door de schepen van afvalbeleid Myriam Van Honste met Brasschaatse kadobonnen. Dat als blijk van dankbaarheid voor deze Brasschatenaren die de gemeente elke dag mee onderhouden en het zwerfvuil bannen uit het straatbeeld. De week van de duurzame gemeente wordt afgesloten met een klimaathappening in De Leerexpert Peerdsbos te Brasschaat op 24 september.

“Het zou mooi zijn mochten de zwerfvuilvrijwilligers overbodig zijn. Spijtig genoeg zijn er nog altijd burgers die geen respect voor ons openbaar domein hebben”, zegt schepen Myriam Van Honste. “Gelukkig hebben we een groot aantal vrijwilligers die hun steentje willen bijdragen voor een proper Brasschaat. Een welgemeende dank u wel!”

Met een gezamenlijke zwerfvuilactie hebben de tientallen vrijwilligers achteraf ook nog een grondige schoonmaak gehouden in het park zelf. In totaal werden er 16 zakken verzameld waarbij per zak 3 euro aan het BOS+ geschonken zal worden

Ook toevallige passanten konden mee aansluiten en werden voorzien van het nodige materiaal om veilig aan de slag te gaan met vuilruimen. Als extraatje kregen de vrijwillige handen allemaal een ijsje.

app voor vrijwilligers
Om de registratie van alle zwerfvuil op te volgen gebruikt gemeente Brasschaat een online platform. Zo kunnen de zakken eenvoudig door de vrijwilligers achtergelaten worden en krijgt de technische dienst van de gemeente een melding waar de zakken kunnen opgepikt worden. Die app zal voortaan vervangen worden door het ‘Mijn Mooie Straat’-platform in plaats van WePlog dat voordien werd gebruikt.

Met de nieuwe versie kunnen eenvoudig de sluikstort en de zwerfvuilcijfers gemonitord worden. Via de app kunnen de zwerfvuilvrijwillligers ook simpelweg een opruimsessies timen en registreren. Alsook bijhouden hoeveel zakken er werden verzameld en waar ze achtergelaten werden. Als aanvulling kan via diezelfde app een melding van zwerfvuil en sluikstort doorgestuurd worden, eventueel met foto.

Foto’s copyright © gemeente Brasschaat

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder