Huldiging bloedgevers en verdienstelijke leden

bloedgevers brasschaat


Zondag 26 april werden de bloedgevers gehuldigd in de trouwzaal van het gemeentehuis te Brasschaat.
Waarnemend burgemeester Koen Verberck geeft toe dat hij het zelf als bloedgever in het begin niet zo zag zitten. “Een prikje zien op tv was al teveel, laat staan dat ze in mijn eigen lichaam prikken! Toch heb ik het overleefd dankzij de goede begeleiding van het Rode Kruis. Na mijn eerste bloedgave stond ik snel op maar viel al snel neer. Dit is nu geen probleem meer, vooraf voldoende eten en drinken is een must. Wel moet ik toegeven dat ik de laatste tijd gebrost heb…te weinig tijd, enz. Toch is het levensnoodzakelijk om bloed te geven en ik beloof dat ik de draad terug zal oppikken”.
Voorzitster Nicole Vander Sanden benadrukte dat het rode kruis veel meer betekent dan bloed geven: “vele vrijwilligers zijn werkzaam in Klina betreft de zorgbib, De Mick, het jeugdrodekruis en de uitleendienst. Het begeleiden van mensen op allerlei gebied: uitstappen, aangepaste vakanties, enz. Deze infrastructuur kost geld, daarom kan niemand ontsnappen aan de steeds terugkerende stickerverkoop. Dankzij deze en tal van andere acties konden we met eigen middelen een nieuw voertuig aankopen”.
Daarna nam ondervoorzitster Anita Van Rossem het woord: “elke dag zetten duizenden mensen zich in om zorgbehoevende patiënten te helpen, ook vele vrijwilligers. Uitmunten in bloedvoorziening is onze missie! De donors helpen levens redden, het heeft te maken met waarden en overtuiging. Hier is geen sprake van ras, religie, stand enz. Alle aanwezigen worden gehuldigd voor resp. 24, 50, 75 en 100 bloedgiften”.
Tot slot werd het plaket “helper 2014” uitgereikt aan Annemie Blomme.
Woordelijk iedereen in de bloemen maar de beloning bestond uit een heerlijke fles Cuvée Brasschaat uit Bad Neuenahr-Ahrweiler (zustergemeente van Brasschaat). Een heerlijk cadeau maar daarna toch even wachten voor de volgende bloedgave. Veilig spelen!
Luc Rampart

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *