Huizen van het Kind noorderkempen gaan digitaal

Op 8 maart 2021 ging het lokaal loket kinderopvang online van de Huizen van het Kind Essen, Brasschaat, Kalmthout, Kapellen, Wuustwezel en Stabroek. Het lokaal loket kinderopvang helpt (toekomstige) ouders met hun zoektocht naar kinderopvang in bovenstaande gemeenten.

Geboortekaartje
Om de geboorte van het lokaal loket kinderopvang bekend te maken, hebben de Huizen van het Kind gezorgd voor een geboortekaartje en doopsuiker voor de eerste bezoekers.

Lancering Website huizen van het kind
Sinds 24 maart 2021 is de website van de Huizen van het Kind Essen, Brasschaat, Kalmthout, Kapellen, Wuustwezel en Stabroek online. De website informeert (toekomstige) ouders en professionals over opvoeden en opgroeien.

Een Huis van het Kind is een samenwerkingsverband van verschillende organisaties die zich dagelijks inzetten voor (aanstaande) ouders, kinderen en jongeren. De Huizen van het Kind bundelen op de website www.huisvanhetkindnoorderkempen.be de krachten om op een toegankelijke manier te helpen met kleine en grote opvoedingsvragen. Het is de bedoeling dat de website een wegwijzer wordt voor ouders, grootouders, vrijwilligers en hulpverleners door een overzicht te geven van het aanbod voor gezinnen met kinderen in de hele Noorderkempen. De website is ontstaan in overleg met alle partners van de Huizen van het Kind.

De hoofdpagina is opgedeeld in 8 levensdomeinen: zwangerschap en pas bevallen, gezondheid, opvoeding en ondersteuning, kinderopvang, onderwijs, vrije tijd en ontmoeting, bijzondere zorg, extra voordelen. Elk levensdomein is verder uitgewerkt per thema zodat je snel kan doorklikken naar de gewenste informatie. Daarnaast vind je op de site nieuwsberichten, een activiteitenkalender en een formulier om op een heel laagdrempelige en indien gewenst anonieme manier opvoedingsvragen te stellen. Tot slot vind je alle contactgegevens van de verschillende Huizen van het Kind terug op de site en een A tot Z lijst met alle partners. Op deze loodst de site je snel naar de juiste dienst.

De website oogt fris door de vele foto’s en is heel gebruiksvriendelijk. Er is geopteerd om snel door te linken naar bestaande websites zodat de informatie steeds up to date blijft.
De website lanceren we met een speciaal ontworpen kaartje op groeipapier met bloemenzaadjes. De slogan luidt ‘het huis van het kind groeit met je mee’.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *