HuisvandeMens deelt 25.500 bloemetjes uit aan woonzorgcentra

Ook zorgverstrekkers krijgen een bloemetje aangeboden

Voor het achtste jaar op rij zet huisvandeMens zorgcentra over de hele provincie Antwerpen in de bloemetjes naar aanleiding van Wereldhumanismedag. Maar liefst 50 zorgcentra kregen deze week bezoek van moreel consulenten en vrijwilligers van de zes Antwerpse huizenvandeMens tijdens de actie ‘Bloem van een Mens’. Dit jaar worden ook bloemetjes voorzien voor het volledige zorgpersoneel dat de voorbije maanden in extreme toestanden ongezien werk leverde. Niet toevallig valt Wereldhumanismedag op 21 juni, de langste dag van het jaar. HuisvandeMens viert deze feestdag traditioneel door de actie ‘Bloem van een Mens’ op poten te zetten. Over de hele provincie Antwerpen worden zo’n 25.500 zorgbehoevenden en zorgpersoneel letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes gezet, met respect voor de coronamaatregelen

Extra lof voor zorgverleners
Tientallen moreel consulenten en vrijwilligers voorzien de woonzorgcentra van de provincie Antwerpen met voldoende bloemetjes voor alle inwoners én voor het eerst ook voor alle zorgverleners. Het verzorgend personeel maakte barre weken en maanden door, maar bleef ondanks de risico’s en de belastende werkomstandigheden verder werken. De zorgsector oogstte terecht lof vanuit alle windrichtingen en ook de Antwerpse provinciale afdeling van huisvandeMens wil hen via deze weg nog een keer bedanken voor hun inzet.
Het aantal mensen in de provincie Antwerpen dat huisvandeMens met een bloemetje bedankt, neemt nog elk jaar toe. Sympathisanten kunnen de actie altijd een extra duwtje geven door bloemen te sponsoren aan 1 euro per plantje. Vrijwilligers die de bloemetjes willen uitdelen, mogen zich ook altijd melden via de site van de actie.
De Woon- en zorgcentra in onze regio die een bloemetje ontvingen zijn het Sint Vincentius in Ekeren, Welvaart, Plantijn en Eikendael in Kapellen, Villa ter Molen in Stabroek, Sint Vincentius en Hof de Beuken in Kalmthout.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *