Huisarts in Zorgpunt Grens

ESSEN – Goed nieuws, vanaf vrijdag 8 juli kan je bij een huisarts terecht in het Zorgpunt Grens. Heel wat Essenaren hebben vandaag geen huisarts. Daarom zocht de gemeente samen met de huisartsenkring van Essen en het AZ Klina een oplossing voor toegankelijke, niet-dringende en chronische zorg.

In het zorgpunt kan je terecht als je geen vaste huisarts hebt voor opvolging van chronische ziekten, medicatievoorschriften, milde infectieuze symptomen (keelpijn, hoesten, buikpijn, …) en kleine traumata zoals verstuikingen.

De arts in het zorgpunt houdt een medisch dossier bij maar geen Globaal Medisch Dossier (GMD) zoals een vaste huisarts. De arts kan je dus wel helpen bij niet-dringende medische zaken. Voor dringende, acute zorg kan je best contact opnemen met een huisarts in Essen of naar de spoedafdeling van het ziekenhuis gaan.

De arts is ook het eerste medische aanspreekpunt voor heel wat tijdelijk ontheemden uit Oekraïne. 

Het Zorgpunt Grens is gelegen aan het voormalige OCMW-gebouw, Kerkeneind 1. Dokter Lotte den Ouden is tot en met 23 augustus 2022 de huisarts van dienst in het Zorgpunt. Daarna zal een andere arts de taken overnemen.

De huisarts is aanwezig op: dinsdagen van 9.30 tot 12.00 uur – vrijdagen van 13.00 tot 15.30 uur. Je kan telefonisch een afspraak maken met de huisarts van maandag tot vrijdag tussen 09.00 en 12.00 via het Zorgpunt: 03 667 44 00 of online

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder