Hugo Vermeiren hield lezing over Nicasius De Keyser bij Blidscap

Zoals aangekondigd organiseerde de vereniging Blidscap op vrijdagavond 21 september j.l. een lezing over de beroemde Zandvlietse kunstschilder Nicasius De Keyser. Het was een inleidend initiatief in het kader van het De Keyserjaar 2013 waarbij zijn de 200ste verjaardag herdacht wordt.

De aanwezigen waren vol aandacht voor de uiteenzetting van Hugo Vermeiren, hoofdredacteur van Polderheem,  die het leven van de kunstenaar schetste vanaf zijn jeugd op de boerderij van zijn ouders Hendrik De Keyser en Maria De Lie aan de Zuidhavendijk.
Het verhaal was doorspekt met pittige details over zijn jaren als beginnende schilder, die in de Polder zijn eerste landschapstaferelen op doek zette. Zijn studies aan de Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen, de successen tijdens zijn loopbaan als historie- en portretschilder, zijn jaren als directeur van de Academie en zijn internationale beroemdheid kwamen aan bod. Naar hem werd de De Keyserlei genoemd, de bekendste straat van Antwerpen. Volgend jaar worden ongetwijfeld nog andere initiatieven genomen om de geboorte van Nicasius te vieren.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *