Hoevenen viert 775 jaar bestaan in 2023

De eerste bijeenkomst was een succes, geïnteresseerden kunnen zich altijd melden

HOEVENEN – Volgend jaar is het exact 775 jaar geleden dat Gilles van Attenhoven een parochie stichtte en onze Hoevense polders droog legde. Daarom sloegen enkele Hoevenaren de handen in elkaar om een feestelijk jubileumjaar op poten te zetten. En hiervoor zijn helpende handen meer dan welkom!

De grote stoet van 1998 zit nog vers in het geheugen bij Marc Van Hecke, Patrick Van Der Jonkheyd en Rudy Tackaert. “Het was een huzarenwerk maar uiteindelijk slaagde we erin met meer dan 600 figuranten de geschiedenis van Hoevenen uit te beelden”, vertelt Rudi. “Het ganse Pinksterweekend was het feest, maar we organiseerden ook een Hoevense zangavond, fakkeltocht met vuurwerk, paaswandeling, enzovoort”, vult Marc aan. Hoevenen was zelden zo hecht als eind jaren 90.

De heren zijn intussen echter 24 jaar ouder. En hoewel het hen niet ontbreekt aan enthousiasme, rekenen ze deze keer op hulp van andere Hoevenaren. Daarom organiseerden ze een infoavond voor alle Hoevense verenigingen.  Aan hen werd gevraagd of ze evenementen willen koppelen aan het 775-jarig bestaan. Ook Scouts Sint-Hubertus was aanwezig en zag hun jaarlijkse zangavond al in een geschiedkundig jasje. “We zouden graag wat jongelingen in onze werkgroep willen betrekken”, besluit Marc. “Zij hebben vaak verfrissende ideeën en zijn bovendien de toekomst van ons dorp. Daarnaast rekenen we nog op de Hoevense ganzenrijders en de sportverenigingen van Hoevenen”.

Ondertussen zijn er al wat voorstellen ingediend bij het gemeentebestuur. “Ze zijn naar ons gekomen in de paasvakantie”, vertelt schepen van Cultuur, Liesbeth Bardyn (CD&V). “Veerle Nonneman (N-VA) en ik zijn nu mee in de werkgroep gestapt, omdat we er iets mooi van willen maken. Er staat nog niets vast, maar we mikken op het pinksterweekend. We hopen dan een mooi weekend te organiseren, zodat Hoevenen terug opnieuw een hechte gemeenschap wordt.”

Geïnteresseerden mogen zich steeds melden via 775jaarhoevenen@gmail.com. Ook is er een website op poten gezet waar in de toekomst alle informatie rond events en contactgegevens te vinden zal zijn. www.775jaarhoevenen.com

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder