Hoeve Brouwers in de uitverkoop?

web
Midden in het dorpscentrum ligt de Hoeve Brouwers. Het terrein aan de Dorpsstraat biedt elke dinsdag ruimte aan de wekelijkse markt. Wanneer het kermis is, krijgen de grotere attracties hier een eigen stek. De grond is eigendom van de gemeente. Nu zijn er besprekingen aan de gang om dat eigendom te verkopen. Tijdens de jongste gemeenteraad wilde raadslid Raf Engels (Open Vld) weten of het waar is dat het domein Hoeve Brouwers het onderwerp is van een mogelijke verkoop.
“Uit betrouwbare bron vernamen we dat er concrete plannen bestaan om de grond te verkopen. De kandidaat koper wil er serviceflats neerzetten. Ook de vlakbij gelegen basisschool Sint-Catharina is geïnteresseerd in de gemeentelijke gronden. Die nieuwe plannen staan haaks op die van de vorige besturen. Stabroek kocht jaren geleden de Hoeve Brouwers met de bedoeling er een gebouw voor openbaar nut neer te zetten. Zo groeiden plannen voor een jeugd- of cultuurcentrum”, aldus voormalig schepen Raf Engels.  Burgemeester Rik Frans (N-VA) ontkende niet dat er aftastende gesprekken bezig zijn, maar van een definitieve verkoop is er alsnog geen sprake.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder