Heuvelo organiseert weer een koersfeest in Kalmthout

Gratis buurtfeest Heuvelo mag op vrijdag 25 juni 2021 coronaveilig doorgaan

KALMTHOUT – Vorig jaar werd door corona verplicht een jaartje overgeslagen, maar de jaren ervoor was koers- en buurtfeest Heuvelo een schot in de roos. Het concept is eenvoudig: een gratis buurtfeest op ‘den Heuvel’ in Kalmthout met een after work terras, wielerwedstrijd, eten en drinken en live muziek. “Het terras opent vrijdag al om 17u en alles zal coronaveilig plaatsvinden”, aldus mede-organisator Dieter Antonissen.

“Met dank aan de gemeente en basisschool den Heuvel kunnen we Heuvelo dit jaar voor een derde keer organiseren”, aldus Dieter. “De formule van vrijdagavond blijft onveranderd: we starten om 17u, we voorzien eten, drinken en live muziek met de streekband ‘USUAL’.

“Om 19u00 start wielerwedstrijd ‘Grote Prijs PC Yellow’”, pikt mede-organisator Michaël Declercq in. “Het gaat om een wedstrijd over 70 kilometer voor goedgetrainde amateurs. De rondes zijn 4,1 kilometer lang en de aankomst vindt plaats ter hoogte van school ‘den Heuvel’.

“Na de koers bieden we optreden van Simon, die dit jaar finalist was in The Voice van Vlaanderen”, vertelt Wies Jaspers. “Het terras blijft open tot 23u30. Alles zal coronaveilig georganiseerd worden. Op het schoolplein vragen we om zittend te genieten van de live muziek. In de start en aankomstzone is er een mondmaskerplicht en vragen we om de nodige afstand te houden.”

Sfeerfilmpje 2019


“Op zaterdag vindt vanaf dezelfde locatie onze wielertoertocht ‘Rondje Biesbosch’ plaats. Dat is een tocht voor wielertoeristen die van een stevige uitdaging houden, aangezien de tocht maar liefst 220 kilometer lang is. Deelnemers genieten onderweg van bevoorradingen, en kunnen achteraf genieten van een pasta en een drankje op ons terras”, aldus Wies.

Rondje Biesbosch

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *