Heuvelo lokt meer dan 1500 bezoekers en denkt aan het milieu


Heuvelo in Kalmthout, dat is koers, twee dagen live muziek, kinderanimatie en vooral veel sfeer. Dat was het voorbije weekend niet anders. De organisatie tekende nog maar voor de tweede editie, maar mocht wel al meer dan 1500 bezoekers verwelkomen. “Het was een topeditie met prachtig weer, veel volk, een spannende koers en geweldige live optredens”, aldus Dieter Antonissen, mede-organisator.
“We besloten om er dit jaar een tweedaagse van te maken”, vertelt Dieter. “De vrijdagavond  21 juni was zoals vorig jaar een schot in de roos. We wisten niet wat we konden verwachten van zaterdag 22 juni  maar dat viel heel goed mee. In de namiddag stroomde het volk langzaam toe, en naarmate de avond vorderde stond het plein helemaal vol. Tijdens het optreden van Wim Soutaer en de Romeo’s ging het publiek helemaal uit zijn dak.”
“De koers was dit jaar weer reuzespannend”, pikt Niels Smout in. “Jelle Veraart mocht voor het tweede jaar op rij met de bloemen naar huis. Na een bewogen wedstrijd was hij de verdiende winnaar. Opvallend was ook hoeveel volk er langs de kant van de weg stond om te supporteren. Niet alleen bij de aankomst, maar over het hele parcours. Het is leuk om te zien dat we erin slagen om de buurt bij elkaar te brengen.”
“We hebben ook aan het milieu gedacht”, gaat Michaël Declercq verder. “We werkten waar mogelijk met composteerbare bekers en voorzagen afvalcontainers speciaal voor bekers. Daarnaast installeerden we ook een wegwerpzone voor de renners tijdens de koers. Omdat we het absoluut niet tolereren dat de renners afval zouden weggooien in onze prachtige natuur, hebben we een strook voorzien van honderd meter langs het parcours waar de renners hun afval mochten weggooien. Met de organisatie zorgden we er dan achteraf voor dat dit netjes opgeruimd werd.” 
“Ook zijn we trots dat we 500 euro hebben ingezameld voor Kom op Tegen Kanker door onze steunkaartenverkoop”, vertelt Wies Jaspers. “Tot slot willen we graag een bedankwoordje richten naar al onze vrijwilligers. Over heel het weekend hielpen er meer dan 80 vrijwilligers. Dankzij hen was het een groot succes. Op naar de derde editie!”

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *