“Het Regent gehaktballen” bij komst van de Sint te StabroekTraditiegetrouw richt de parochie van Stabroek eind november haar Katharinafeesten in. De start van de feestelijkheden wordt gegeven op de kindernamiddag met de komst van de Sint en zijn zwarte Pieten, in samenwerking met de Gezinsbond

Op zaterdag 19 november kwamen 80 kinderen, vergezeld van ouders of grootouders, naar de Rosmolen in Stabroek om de Sint en zijn knechten te verwelkomen.

Om 14.30 startte de kindernamiddag met een filmvoorstelling “Het Regent gehaktballen”, een animatiefilm waarin een wetenschapper probeert het wereldvoedselprobleem op te lossen, maar zijn experimenten lopen een beetje uit de hand. Na afloop werden de aanwezigen getrakteerd op een portie gehaktballetjes, die gretig werden opgesmikkeld.

En dan was daar het grote moment….  Plechtig deed de Sint zijn intreden terwijl de zwarte Pieten kwistig snoepjes in het rond strooiden.  Luidkeels werden de populaire Sinterklaasliedjes gezongen.

Gezeten op zijn grote troon onderwierp de Sint de kinderen aan een spervuur van vragen.  De kleintjes knikten en schudden met de hoofdjes terwijl de grotere spontaan en met vol overtuiging de Sint antwoordden.

En omdat er in Stabroek ook dit jaar weer geen stoute kinderen waren, kregen ze allen een zak met snoepjes, spekken en kleurpotloden.

Op het einde van het feest werden nog de winnaars van de kleurwedstrijd bekroond met een boek.

En dan was het tijd voor de Sint om naar zijn volgende afspraak te vertrekken.  Enkele kinderen vroegen de Heilig man om toch zeker thuis langs te komen!

Zet alvast jullie schoentje maar klaar!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *