Henri ‘Rik’ Hendrickx onverwacht overleden te Zandvliet

De verslagenheid was groot toen vandaag, 6 juli 2020, tegen de middag het nieuws binnenkwam op onze redactie dat Henri Hendrickx overleden was. Rik, zoals hij genoemd wordt, woonde met zijn vrouw Lydia Wouters in de Zandvlietse Dorpsstraat te Zandvliet. Hij was nog om een brood gereden en bij het thuiskomen zakte Rik in mekaar. 

We hadden met deze sympathieke man in het voorjaar nog een gesprek over zijn carrière bij het gansrijden nadat hij besloten had om te stoppen met het voorzitterschap bij de Veteranen Zandvliet. Zeer gemoedelijk werden we door het sympathieke koppel thuis ontvangen. Een mooi plaatsje werd voorzien in ons Keizersnummer, het was zelfs al ingevormd. Het lot gooide alles en iedereen door mekaar. We brengen graag dit verhaal van Rik als eerbetoon aan deze beminnelijke man, wiens leven draaide om zijn familie, vrienden en het gansrijden in ons magazine van komende vrijdag 7 juli.

Gansrijden
Het gansrijden werd hem als het ware met de paplepel ingegeven. Rik zijn vader Jef Hendrickx (Jef van Ginne) stond mee aan de wieg bij de oprichting van ‘Vermaak na Arbeid’.  Rik zelf werd 59 jaar geleden lid van de maatschappij en reed 16 jaar als ruiter mee. Drie keer werd hij koning en één keer keizer in 1999 in Zandvliet. Rik was eerst voorzitter bij de Jonge Ruiters. Toen Fons Gabriels, aangesloten bij de Veteranen, stopte met het voorzitterschap, stapte Rik over naar de Veteranen en volgde Fons op. Rik vonden wij tijdens het keizerrijden terug aan de galg bij de wijzen die toezicht hielden op het folklorespel. 

Rik werd geboren op 28 mei 1945 en was bijna 53 jaar gehuwd met Lydia Wouters. Hij laat twee kinderen na: Wendel en Kristel en drie kleinzonen: Ruben en de tweeling Syl en Tybe. Maandag wordt er afscheid genomen in besloten kring. Aan de familie betuigen wij ons medeleven bij dit plotse overlijden.

Op donderdag 9 juli kan u Rik een laatste groet brengen in het rouwcentrum Rustpunt, Hoge Weg 115, te Hoevenen van 19.00 tot 19.30 uur.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

14 reacties

    1. Heel veel sterkte toegewenst voor heel de familie en vrienden en de ganzenrijders , dit is een verlies voor heel de poldergemeenschap

  1. Lydia, kinderen , kleinkinderen en familie

    Wij maken jullie onze christelijke rouwbetuiging over. Wij zullen op de begrafenisdag ook aan Rik denken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *