Help jij mee hooien in de Oude Landen?

EKEREN – Natuurpunt Antwerpen Noord & Kempen nodigt je uit om eens iets nieuws en niet-alledaags te proberen: hooien in natuurgebied Oude Landen.

Elk jaar moeten de orchideeënrijke hooilanden in natuurgebied Oude Landen worden gehooid, en daarvoor doet Natuurpunt ook een beroep op jou! De hooilanden worden machinaal gemaaid, maar het afvoeren van het hooi gebeurt manueel. Iedereen is welkom om deel te nemen!

Je bent een ganse dag of enkele uren actief in een mooi natuurgebied vlakbij huis. Je zorgt ervoor dat de natuurwaarden verhogen en schenkt aandacht aan de fauna en flora en de beheerdoelstellingen van het gebied. En je krijgt meteen ook een work-out voor je ganse lichaam.

Hoewel het fysiek zwaar werk kan zijn (hoe zwaar bepaal je zelf), kunnen ook kinderen hier veel plezier aan beleven. Kan je slechts een (paar) uurtje(s) komen, ook dan ben je welkom.

De groep vertrekken om 9.30 u. aan de Donkweg 1 in Ekeren. Er wordt soep en brood voorzien voor de deelnemers. Wie later komt, kan de wegwijzers volgen naar de werkplek.

Hooidagen in de Oude Landen op 16/7, 30/7, 13/8, 27/8, 10/9 en 24/9 telkens van 9.30 tot 15.30 uur. Inschrijven vooraf is niet nodig.

Alle info op antwerpennoord.be/agenda.

foto: Natuurpunt

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder