Heleen Vermeulen: Vlaams kampioen veldlopen

KVV-Veldlopen-CC-Rotselaar---Heleen-Vermeulen_2---15.02.2015
In het kader van de Cross Cup veldlopen, werd op zondag 15 februari in Rotselaar het “Kampioenschap van Vlaanderen Veldlopen” betwist. Met de overwinning van Heleen Vermeulen bij de cadetten-meisjes, haalde een KAPE-atlete voor het eerst deze Vlaamse veldlooptitel binnen.
Dit “Kampioenschap van Vlaanderen Veldlopen” is een relatieve nieuwkomer in de reeks kampioenschappen van de Vlaamse Atletiekliga. In 2014 werd de eerste editie ervan georganiseerd en tijdens deze tweede uitgave kon een atlete van atletiekclub KAPE al met de titel, de gouden medaille en de trui van “Kampioen van Vlaanderen” staan pronken op het hoogste trapje van het podium. Heleen Vermeulen won hiermee haar eerste “grote” titel bij de eerstejaars-cadetten.
Ook de andere atleten van KAPE scoorden knap op dit kampioenschap. Lukas Maes werd 7de bij de cadetten-jongens, Lander Vermeulen 13de bij de eerstejaars-scholieren en broer Jochem Vermeulen 6de bij de tweedejaars-scholieren. In de categorie juniors haalde Jolien Denis een 10de plaats bij de dames en Lex Van den Wijngaert een 12de plaats bij de heren (beiden in hun leeftijdscategorie).
Op het domein “Ter Heide” in Rotselaar werd voor KAPE dus weer een lacune opgevuld. Heleen Vermeulen zorgde er met haar zege immers voor dat nu ook in het lijstje kampioenen van de club een Vlaamse veldloopkampioen voorkomt.