Haven van Antwerpen: hotspot voor scheepspotters

 
Deze zomer komen enkele van de grootste containerschepen naar Antwerpen. Een unieke gelegenheid om deze zeereuzen in de haven te spotten. Rond 23 juli (datum nog onder voorbehoud) meert de megamax Cosco Shipping Universe, die met zijn 21.137 TEU een van de grootste schepen ter wereld is, aan in het Deurganckdok. Binnenkort kan je inschrijven voor een gratis boottocht om deze oceaanreus van dichtbij te bewonderen. 
Afgelopen maanden ontving de haven van Antwerpen heel wat recordschepen. In juni meerde de Ever Goods van de Taiwanese rederij Evergreen aan. Dit schip heeft een capaciteit van meer dan 20.0000 TEU. Eerder ontving Antwerpen al de Ever Golden van diezelfde rederij, en deze zomer volgen nog de Ever Genius en de Ever Given. Ook van de Chinese rederij Cosco Shipping Lines komen deze maanden enkele recordschepen. Begin juni was er de Cosco Leo en op 9 juli verwacht de haven de Cosco Shipping Virgo.
Spotterskaart voor scheepspotters
De grootste containerschepen ter wereld bewonderen kan in de haven van Antwerpen het hele jaar lang vanop enkele meters afstand. Speciaal voor de liefhebbers heeft het Havenbedrijf een spotterskaart gemaakt met de beste plekken  om schepen te spotten. De bocht van Bath, de Scheldedijk ten noorden van het Deurganckdok of de Scheldedijk in Lillo zijn enkele gekende spottersplekken.
Zet in je agenda:
-Cosco shipping Virgo (9 juli 2018)
-Cosco Shipping Universe (ca. 23 juli 2018)
-Evergreen ‘Ever Genius’ (augustus 2018)
-Cosco Shipping Capricorn (ca. 27 augustus 2018)
-Cosco shipping Libra (ca. 3 september 2018)
-Evergreen ‘Ever Given’ (oktober 2018)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *