Hanske Knap: jong geleerd is oud gedaan

Jong geleerd is oud gedaan: de 9-jarige Kwinten van Wellen (links) en Rikske Bogaert (rechts) uit Berendrecht, zetten op Verloren Maandag de oeroude traditie van Hanske Knap verder. Gekleed in zakkengoed en voorzien van een ‘Hans’ (een klomp waarmee geklepperd wordt) trokken zij door de Polderdorpen. (sdl)

Jongeren in het spoor van Hanske Knap

De jonge gasten Kwinten Van Wellen en Rik Bogaert (beide 9 jaar) trokken als Hanske Knappers door Berendrecht en Zandvliet. ’s Avonds zongen zij in het Vredehof te Zandvliet waar de nieuwjaarsreceptie van het district doorging. Ze waren in gezelschap van Sylveer Michielsen (zie foto), de grootvader van Kwinten. Hij hielp de jonge snaken bij het maken van de ‘Hans’. Dat is een klomp waarvan de kap is afgezaagd en opnieuw bevestigd met stukjes leer die werken als scharnieren. Zo kan er mee geklepperd worden. Terwijl wordt het liedje van Hanske Knap gezongen. Kwinten en Rikske waren uitgedost in kleren van ‘zakgoed’ zoals dat vroeger gebeurde. De konijnenvellen op hun hoofd en aan de klomp waren vervangen door moderne kunstpels. Hoe dan ook zagen de twee er heel origineel uit en ze kregen veel goedkeuring omdat ze de oude folklore hooghouden en van plan zijn dat  in de toekomst verder te doen. Hopelijk krijgen ze bijval van leeftijdsgenoten. (sdl)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder