Haal een stukje Suske en Wiske in huis


Kalmthout – Het Kindermuseum sluit vanaf 1 juli voor een jaar de deuren voor grondige renovaties. Er komt ook een nieuwe tentoonstelling met teletijdmachine. Maar voor het zover is, komt er nog eerst een uitverkoop van spullen en decorstukken uit het museum.
Heb jij altijd al een echt museumstuk willen bezitten? Kom dan op zondag 1 juli tussen 10 en 17 uur naar De Bruisende Braderie. Dit is een zolderverkoop met unieke spullen van het Suske en Wiske – Kindermuseum. De kleinere spullen zijn op de braderie te koop tegen zachte prijzen. Maar er zijn ook de grote en bijzondere stukken uit het Kindermuseum, waaronder de werkkarretjes van professor Barabas, de Chinese sampan uit het albus de Sissende Sampan en de XXL-zetels van tante Sidonia. De veiling is gepland voor 14u.
“Een deel van de opbrengst gaat naar ‘Windmakers’. Dat is een lokaal goed doel in samenwerking met het OCMW, de bib en tekenschool Pigment. Samen willen ze kans- en taalarme kinderen bereiken. Begeleiders werken dan met de kinderen naar een hoogtepunt : een expo van hun creaties in het vernieuwde kindermuseum”, geeft gedeputeerde Inga Verhaert mee.
Wie niets nodig heeft, kan toch gezellig komen snuisteren op het nostalgisch marktje en genieten van live-muziek, een hapje en een drankje en verschillende randanimatie. Je bent in goed gezelschap, want Suske en Wiske én Lambik zijn ook van de partij. Let op: Het museum zelf is op 1 juli al gesloten! Je kunt de huidige opstelling dus niet meer bezoeken.
Een jaar gesloten
Deze verkoop heeft alles te maken met de verbouwing van het Suske en Wiske – Kindermuseum. Dit interactieve museum in de villa van Willy Vandersteen sluit namelijk een jaar lang zijn deuren voor een totale make-over. In de zomer van 2019 opent het Kindermuseum terug met een gloednieuwe tentoonstelling voor jong én oud!
Strips in het Park
Op 1 juli is er ook Strips in het Park in het Arboretum in Kalmthout. Dit is een jaarlijks stripevenement voor de hele familie. Om beide evenementen te kunnen bezoeken rijdt er ieder half uur een gratis busje van het Kindermuseum naar het Arboretum en terug.
Erik Vandewalle

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *