Grote tulpenpluk komt er aan

Op zondag 29 april wordt vanaf 10 uur de grote tulpenpluk gehouden op het veld bij de Predikherenhoeve (Groendienst) aan de Antwerpsebaan te Berendrecht. Veel mensen vreesden ervoor dat de tulpen die nu al twee weken in al hun kleurenpracht bloeien, verslenst zouden zijn. ‘Maar dat blijkt niet het geval, tenminste niet als er geen langdurige hittegolf optreedt of een hagelstorm’.
Aldus de voorspelling van districtsburgemeester Marcel Bartholomeeussen, die vorig jaar, samen met de organisatoren raad ging vragen bij specialisten in de streek en bij de Keukenhof’. ‘Daar wisten ze te vertellen dat we onze grote dag rustig konden plannen tegen eind april.’
Toch volgt zowat iedereen met enige schroom de weerberichten. Maar op het ogenblik dat wij dit stukje schrijven ziet het er ‘goed’ uit. Tenminste de komende tien dagen voorspellen Sabine en Jill fris weer en is er geen gevaar voor verwelking van de tulpen.
Verschillende soorten
‘Bovendien hebben wij verschillende soorten geplant, vroeg- en laatbloeiers’, zegt Bartholomeeussen. ‘Dat brengt mee dat er tegen 29 april nog altijd een overvloed aan tulpen zal openstaan. De liefhebbers moeten zich daarom niet ongerust maken. Alleen extreme weersomstandigheden zouden roet in het eten kunnen gooien, maar aan de natuur kunnen wij niks doen. Als alles normaal verloopt zullen de honderden liefhebbers op ‘Tulpendag’ hun boeket krijgen.’
Tulpenfeest
En het belooft een waar tulpenfeest te worden. Van tien tot 18 uur is er tulpenpluk op de weide van de Predikherenhoeve. Er is ook een picknickbuffet met braai gepland en een bar met groot terras en luilekkerweide. Gouwe ouwe radio zorgt voor stemming.
Voor de kinderen is er een avontureneiland, een knutselhoek, bloemenkapsalon en grime.Een tulpentreintje rijdt vanaf de kanaaldijk waar plezierboten uit Antwerpen toekomen, naar de tulpenpracht. Er worden polderwandelingen en –fietstochten gemaakt. In het districtshuis is er een tentoonstelling over tulpen (die trouwens al te zien is) en op het Solft draait de meikeskermis.
Nog even meegeven dat de gratis pendelboot van Flandria vertrekt aan het Kattendijkdok in Antwerpen. En dat de begeleide fietstocht via de haven van start gaat aan het Mas Havenpaviljoen. De bus van De Lijn stopt op 5 minuten wandelen van de tulpenwei en voor de auto’s is parking voorzien in de omgeving. (sdl)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder