Grote onderscheiding voor het ‘kleine’ KAPE

KAPELLEN – Op de Vlaamse atletiekkampioenschappen voor kadetten en scholieren in Deinze, hebben onze KAPE-atleten het 100-jarige clubbestaan weer wat meer glans gegeven. 5 atleten traden er aan in 7 disciplines. Vier van deze vijf werden daags tevoren bij de voorbeschouwingen al gerekend tot de favorieten. Hun reactie op het terrein was weergaloos.

Fenne Bijlhouwer (1ste jaars cadet) begon aan haar toernooi met een valse noot. Na een zeer korte nachtrust (Fenne moest al om 9.35u aan de bak in het verre Deinze) werd het in het kogelstoten een 12e plaats. Enkele uren later zette ze deze scheve situatie meer dan recht in het discuswerpen. Met 35.25m kroonde ze zichzelf tot Vlaams kampioene.

Wie dacht dat dit het eerste KAPE-succes was, kwam bedrogen uit. Voor het discuswerpen van Fenne zat Ben Vander Avert (2de jaars cadet) om 10.30u aan het kanon. De verwachte tweestrijd tussen de nummer 1 en 2 van België kwam er uiteindelijk niet. Bij zijn eerste poging kliefde de speer van Ben naar een mooie 50.50m. Een afstand waarmee de concurrentie verweesd zuchtend achter bleef.

Vervolgens was het de beurt aan Alexander Anthonissen (2de jaars scholier). Onze vriendelijke reus had wellicht de zwaarste competitie van ons allen. De volledige top van België (van 1 tot 4) gaf present in het discuswerpen. Alexander opende stevig met 46.67m om zich daarna te verbeteren tot 49.57m. De overwinning lonkte maar in de laatste beurt van de nummer twee in de competitie glipte het goud nog door zijn vingers. Het goud was voor Pieter Stuyven met 51.20m. Alexander pakte zilver. En dat was lang geleden!!

Niet getreurd want na de middagpauze had KAPE nog wel een paar ijzers in het vuur. Opnieuw was het de beurt aan Alexander Anthonissen. Deze keer in het kogelstoten. Als ranglijstaanvoerder in België was Alexander favoriet. Maar ook hier was de top3 van België aan zet. Deze keer was het wel weer raak voor Alexander. Met 18.18m, een evenaring van zijn PR en BJP, eiste hij autoritair de Vlaamse titel op.

Op dat eigenste ogenblik was er zich aan de overzijde van het terrein KAPE-geschiedenis aan het voltrekken. In het hoogspringen bij de kadetten jongens zette Thomas Verbruggen (2 de jaars) zijn beste beentje voor. In een hoogstaande, maar vooral spannende competitie trok Thomas aan het langste eind. Niet alleen verwees hij de huidige nummer 1 in België naar plek 2, maar deed hij dit ook in een nieuw clubrecord. De nieuwe tophoogte bedraagt nu 1.82m!!

Als laatste trok Loore Hendrickx haar spikes aan in het hinkstapspringen bij de kadetten meisjes. Loore eindigde negende met een sprong van 8.76m. Een 9meter sprong en finale zat er zeker in. Het niet raken van de afzetbalk en een klein pasje achteruit bij de landing besliste er echter anders over. Desalniettemin een mooi debuut voor onze 1ejaars.

Met 4 gouden en 1 zilveren medaille en een clubrecord erbovenop, trok onze kleine delegatie huiswaarts. Als uitsmijter nog een kleine statistiek. 

Op 15/8 staan er maar liefst 4 KAPEatleten op nummer 1 in België: Fenne Bijlhouwer (discus), Ben Vander Avert (speer), Thomas Verbruggen (hoog) en Alexander Anthonissen (kogel).

Dikke chapeau. Allo kroket !!!
Merci, uw super trotse supporter

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *