"Grote liefde" met Marleen Merckx en Bert Cosemans bij Kas

KAS-Grote-Liefde-HR-27-05-15
Na “Franky en Johnny” brengen Marleen Merckx en Bert Cosemans nu “Grote Liefde” – een relatiekomedie die door zijn herkenbaarheid aanstekelijk werkt op de lachspieren.
Een bizarre bruiloft met fijne schoonmoeders, smeuïge ruzies met foute vrienden, kortom: botsingen allerhande en niet enkel met ‘zijn’ BMW…Er is altijd wel iets dat een beetje wringt. Maar zolang dat het wringt is er leven. De bitterzoete ergernissen van een koppel…
Bert Cosemans nam de vertaling van “Ils s’aiment” op zich – het stuk werd einde de jaren negentig geschreven door Muriel Robin en Pierre Palmade. “Oorspronkelijk ging het om 13 scènes, maar wij hebben er zeven uitgekozen die het meeste van toepassing zijn,” vertelt Bert Cosemans. “Sommige dingen uit de nineties waren nogal gedateerd, en het was niet evident om daar een passend alternatief voor te vinden. De scènes die we hebben gekozen geven dan ook perfect het idee weer: Grote Liefde…samen onderuit… in al haar pracht.”
“Grote Liefde” is een verzameling man/vrouw situaties waarin iedereen zichzelf of iemand herkent. “Verwacht geen verhaal met een begin en een einde, maar eerder “tranches de vie”, episodes zoals het huwelijk, de geboorte van het eerste kind…” aldus Bert.
Zonder al te veel vooraf prijs te geven denkt Bert dan vooral aan de erg treffende auto-scène, of de vriendenkring. “De vroegere vriend van het koppel blijkt plots homo geworden – in een andere scène speel ik de rechtse kiezer die het niet kan verteren dat zijn beste maat met een Afrikaanse vriend langs komt…misschien een beetje op het randje… en een evolutie van stoere macho naar zielig wormpje,” lacht Bert.
“Grote Liefde” is puur acteertalent; twee stoelen en twee accessoires, méér hebben Marleen Merckx en Bert Cosemans niet nodig. Voor één keer is de dooddoener ‘herkenbaar’ echt op zijn plaats.
De voorstelling gaat door op vrijdag 27 mei in Kapel Heuvels, Waterstraat te Kapellen – 20u20 (deuren 19u45)
Kaarten: Kassa : 17€ – Voorverkoop : 14 €    –  http://www.kasattenhoven.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder