Grootste containerschip ooit in Antwerpen

Hetr reuzenschip aan de kaai in het Deurganckdok
Mark Van Peel en Eddy Bruyninckx verwelkomen kapitein Petersen bij PSA

Het containerschip Edith Maersk met een capaciteit van 15.500 standaard containers is vrijdagavond in de Antwerpse haven binnengelopen. Het bijna 400 meter lange schip, met een diepgang van 14,15meter, meerde af aan de PSA-terminal van het Deurganckdok op de Linkeroever.

De vaart over de Westerschelde die als proef gold, verliep zonder moeilijkheden. Een vorige keer besliste de kapitein van een soortgelijk schip uit te wijken naar Rotterdam, doordat een zware storm opstak.

Directeur-generaal Eddy Bruyninckx van het Havenbedrijf zei bijzonder tevreden te zijn over de komst van een van de reuzencontainerschepen van Maersk, de grootste containerrederij van de wereld.

Bij een bezoek zaterdag aan de grootste containerboot ooit in Antwerpen verwelkomde havenschepen Mark Van Peel kapitein Jogvan Petersen. Die vertelde dat het binnenvaren haast vlekkeloos was verlopen. Alleen moesten we opletten voor een binnenvaartuig dat nog vlug tussen de kaai en mijn schip doorglipte toen we aanlegden’, zei hij. De Edith Maersk was bijna volgeladen met 14.500 standaardcontainers. Die stonden 21 rijen breed aan dek.In Deurganckdok werden 2.215 laadkisten gelost. Gepland was dat de reus om 18 uur zaterdag zou vertrekken naar Bremerhaven (DL). De rederij Maersk heeft al acht aanlopen per week in Antwerpen. Daar komen er binnenkort twee bij, wat een stijging betekent van twee maal 2 tot 3000 containers. (sdl)   

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *