Nieuwjaarsgroeten uit Kapellen

Originele eindejaarsfeer in Kapellen

Peter Tijsmans en Koenraad Marginet van de technische ploeg
schepen An Stokmans en Marjan Lion van de dienst evenementen

Al verscheidene jaren plaatst de gemeente Kapellen een ijspiste op het Dorpsplein. Vele schaatsliefhebbers genieten dan volop van de ijspret. Dit jaar zorgde het coronavirus er voor dat het groots eindejaarsevenement niet kan doorgaan.

Dat betekent echter niet dat er geen eindejaarsfeest zal zijn in Kapellen. Op het dorpsplein werd begin deze week voor de eerste keer een grote kerstboom met lichtjes geplaatst. “We wilden er nog iets origineels bij doen”, zegt schepen An Stokmans.
“Ik kreeg van An carte blanche om ideeën rond kerstsfeer op het plein uit te werken”, zegt Marjan Lion, van de dienst evenementen en toerisme. “Samen met enkele werknemers van de technische ploeg hebben we dit concept bedacht”. “Om de rendieren en de slede te maken, hebben we ongeveer twee weken nodig gehad”, zeggen Koenraad Marginet en Peter Tijsmans van de technische ploeg . “Daarnaast hebben we ook een nieuwe kerststal gemaakt, want de oude was dringend aan vernieuwing toe”.

De nieuwe kerststal op de hoek van het Dorpsplein

Groeten uit Kapellen
“Het idee achter de rendieren is dat de inwoners van Kapellen een selfie maken met op de achtergrond ‘Groeten uit Kapellen’. Kinderen mogen plaats nemen in de slede wat zorgt voor leuke een originele foto’s. De foto kan dan eventueel gebruikt worden om kerst- en nieuwjaarswensen naar familie en vrienden te sturen”, aldus schepen Stokmans.

“We hebben ook een brievenbus geplaatst waarin de kinderen hun brieven en tekeningen, gericht aan de kerstman, kunnen stoppen.  We zijn er zeker van dat ieder kind een antwoord van de kerstman zal krijgen, maar dan moeten zij er wel voor zorgen dat hun naam en adres duidelijk op hun briefje vermeld staat”, vertelt Marjan.

Schepen An Stockmans en Marjan Lion bij de brievenbus voor de kerstman

De rendieren zullen tot 6 januari 2021 op het Dorpsplein blijven staan.

Activiteiten
“We zijn nog bezig met een aantal eindejaarsactiviteiten op te starten, “ zegt An Stokmans. “Momenteel hebben wij een gesprek met de middenstand van Kapellen, die nog iets zullen organiseren voor het eindejaar. Daarnaast zijn we van plan om een kerstconcert via livestream uit te zenden. Voor de muziek gaan  we een keuze maken uit de artiesten die de aperitiefconcerten in onze gemeente verzorgden. Voor de nieuwjaarzangertjes zijn we op zoek naar een veilig en coronaproef alternatief, zodat zij toch hun nieuwjaarswensen kunnen brengen”, aldus  de schepen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *