Grenspark Kalmthoutse Heide lanceert nieuwe website op ‘digitale Dag van De Nationale Parken’

Op 24 mei vindt de 21ste editie van de Europese Dag van het Nationaal Park plaats, een dag die door vele Europese parken wordt gevierd. Uiteraard doen we dat door omstandigheden dit jaar online
Daarom stelt Grenspark Kalmthoutse Heide vol trots een nieuwe website voor: https://grensparkkalmthoutseheide.com/. De website helpt de bezoeker op weg om vlot het gebied te ontdekken.

Snel oriënteren
Grenspark Kalmthoutse Heide helpt via een nieuwe website bezoekers snel te oriënteren in het uitgestrekte gebied van 6000ha. De website biedt een duidelijk overzicht over hoe je de natuur en het afwisselende landschap kan ontdekken. Metdeze nieuwe website vinden de mensen snel de weg naar de juiste natuurbeleving. De unieke filter zorgt er bijvoorbeeld voor dat wandelaars een geschikte wandeling vinden.
De website past zich probleemloos aan het scherm van mobiele telefoons of andere toestellen aan. Snel tijdens de wandeling extra informatie opzoeken of de beste route plannen kan dus vanaf nu heel gebruiksvriendelijk.

Gastheren van het Grenspark
De website bevat een duidelijk overzicht van de 27 horeca- en recreatiezaken in de omgeving die als Gastheer van het Grenspark bezoekers verwelkomen. Deze ondernemers zijn door het Grenspark opgeleid om bezoekers te helpen om het onderste uit de kan te halen bij hun bezoek aan het gebied.

Gezondheid
Dit jaar staat de Dag van het Nationaal Park in het teken van Natuur en Gezondheid. Parken beschermen niet alleen onze waardevolle natuur, ze leveren ook positieve gezondheidsresultaten op.

Voorzitter Martin Groffen (Grenspark Kalmthoutse Heide): “Door de aanwezigheid van Corona gingen veel bezoekers aan beide zijden van de grens op zoek naar stukjes natuur in de buurt. De waarde van een fikse wandeling of een mooie fietstocht door een natuurlijk landschap is daarmee bevestigd. Het houdt mensen mentaal en fysiek gezond. Bovendien bleek de natuur de ideale omgeving om, rekening houdend met social distancing, toch beperkt af te spreken met vrienden nu horeca gesloten bleef. We hopen dat deze maatschappelijke realiteit omgezet wordt in een versterking van gebieden als Grenspark Kalmthoutse Heide door extra natuurverbindingen en een uitgebreid recreatief netwerk.”

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder