Grensfeesten kreunen onder een loden zon

PUTTE – Het was de laatste zondag van juni en dus stond de Antwerpsestraat vanaf de Beukendreef in Nederland, en de Ertbrandstraat tot aan de Klinkaardstraat in België, vol met kramen en attracties. De grensfeesten in Putte zijn dan ook bijzonder. Putte ligt deels in België en deels in de Nederlandse gemeente Woensdrecht. Langs Belgische kant is Putte ook nog verdeeld over de gemeente Kapellen en de gemeente Stabroek.

Daarom waren er drie burgemeesters op de afspraak om de Grensfeesten officieel te openen. Voor Woensdrecht was dat burgemeester Steven Adriaansen, voor Stabroek Rik Frans en voor Kapellen Dirk Van Mechelen.

Het bestuur van de Putse Grensfeesten

De drie burgemeesters: Steven Adriaansen van Woensdrecht, Rik Frans van Stabroek en Dirk Van Mechelen van Kapellen, genoten van een frisse pint!.

Een van de leuke dingen aan de Putse grensfeesten is ook de grote variatie aan standhouders. Waar je op veel braderieën vooral friet-, worst- hamburger- en ijskramen vindt staat er in Putte bijvoorbeeld ook een oesters- en champagnestand. Ook de combinatie met de kermis attracties en de vele terrasjes bij de diverse cafés maken de Putse grensfeesten elk jaar weer een feest. Naast de vele kraampjes was er aan de Belgische kant ook een rommelmarkt. Ook de nodige Nederlandse en Belgische clubs, verenigingen, stichtingen en bedrijven gaven acte de présence.


De weergoden waren Putte in alle geval goed gezind. Heel de dag tropische temperaturen waardoor de vele drankstandjes goede zaken deden.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *