Gratis excursie met natuurgids: herstel landduinen Nolse Duinen


Aan de Nolse Duinen werkt Natuurpunt in samenwerking met Grenspark Kalmhtoutse Heide aan het verhogen van de natuurwaarden. Onder een monotoon bos gingen een rijk reliëf en een verrassende opportuniteit tot stuifzandherstel schuil. Door de Nolse Duinen opnieuw om te vormen tot landduinen krijgen onder andere de boomleeuwerik, zandloopkevers een ruimer en robuuster leefgebied. Het zijn weinig zichtbare, maar erg markante soorten voor Grenspark Kalmthoutse Heide.

Met het Europese LIFE project HELVEX slaan het Grenspark en partners aan beide landsgrenzen (Natuurpunt, Agentschap voor Natuur & Bos en Natuurmonumenten) de handen in elkaar om de natuurwaarden te vergroten. Het project loopt bijna ten einde. Onder leiding van een natuurgids wandel je door de Nolse Duinen en krijg je meer uitleg over de inrichtingswerken en hoe het beheer na deze grootschalige ingrepen zal evolueren.

De gratis excursie met natuurgids: herstel landduinen Nolse Duinen gaat door op zaterdag 22 februari 2020 – 09:30. Startplaats: Parking Noord – Verbindingsstraat te Kalmthout. Parking Noord is met de fiets bereikbaar vanuit Kalmthout. Als je met de auto komt, moet je rondrijden langs Wildert. Einde: voorzien rond 12 uur.
Iedereen welkom! Goede stapschoenen of laarzen worden aangeraden.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *