Gloednieuwe speelplaats voor de kinderen van de Putse Knipoog

putse knipoog


Op vrijdagmiddag 13 maart werd de gloednieuwe speelplaats van de Gesubsidieerde Vrije Basisschool De Putse Knipoog, feestelijk ingehuldigd. Een steltloper ontving de ouders, die ook van dit evenement mochten meegenieten, aan de inkom van de school en leidde hen rond op de vernieuwde speelplaats.  Leerlingen van de lagere school brachten een “snijdersbank” waarin elk plaatsje van de speelplaats met een tableau vivant werd voorgesteld. Verder waren er toespraken van directeur Marc Sabbe, burgemeester Rik Frans, voorzitter van het schoolcomité Raf Bouckaert en van Matthias Adriaenssens gemeenteraadslid van Kapellen.
Directeur Marc Sabbe was bijzonder trots op het gerealiseerde werk. In juli 2014 ging de school van start met het opbreken van de verharding.  Door de slechte staat van de ondergrond, rioleringen en leidingen werd de deadline van 31 augustus niet gehaald.  Meteen ook een ferme streep door de rekening. Het hele project werd bijna verdubbeld met meerwerken. Maar de kwaliteit en veiligheid van de kleuters en leerlingen staan voorop. Na regelmatig overleg tussen het schoolbestuur en de directie werden de problemen opgelost.
De speelplaats kreeg een nieuwe verharding, een voetbalveld met kunstgras en een amfitheater.  Alleen de speeltuigen, die aan zeer strenge normen moeten voldoen, ontbreken nog. Ze zijn gepland voor de derde trimester. Ook hier hangt een kostenplaatje aan.  De school probeert zoveel mogelijk eigen middelen in te brengen. Elke maand gaan de leerlingen van het 6de leerjaar het energieverbruik van de school noteren en sturen de gegevens door naar Vreg.   Door de zonnepanelen die de school plaatste, leverde dit  al  een aardig centje op. Geld dat besteed zal worden aan de speeltoestellen.
Na het doorknippen van het lint en het ontkurken van de champagnefles door directeur Sabbe, werden alle aanwezigen voor een hapje en een drankje uitgenodigd op de receptie.
 
 
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *