Stof vreten in 3de editie Antwerp Port Epic

Zondag 13 september werd onder een stralend nazomerweertje de 3de editie van Antwerp Port Epic verreden. Het team rond organisator Ben Simons had en heeft zijn uiterste best gedaan om alles zo coronaveilig mogelijk te laten verlopen. Geen volkstoeloop aan start- en aankomstzone en ook langs het parcours was er de nodige discipline onder de toeschouwers, die op grind- en kasseiwegen in de noorderlijke Antwerpse polders aanwezig waren.

Mooie promotie voor Antwerpse Haven en zijn groene omgeving
De wedstrijd werd van start tot finish rechtstreeks weergegeven op de lokale zenders ATV, TVO en Eurosports en de laatste twee uren kwamen rechtstreeks op Sporza. Via prachtige luchtbeelden en mede door het zonnige weer, kreeg de tv-kijker een mooi zicht op de haven en zijn groene omgeving. Dat een format van dergelijke omvang voor heel wat positieve publiciteit zorgt is duidelijk en een ferme opsteker in coronatijd.

De wedstrijd
De deelnemerslijst meldde 21 ploegen met een totaal van 147 renners. Rond 11.11 uur werd aan het Schengenplein in Antwerpen de start gegeven. Via een ronde in de Waaslandhaven, waar na het vrijgeven van de koers al slag om slinger getracht om via een kopgroep weg te rijden en namen de renners rond 12u30 een eerste maal de Torenseweg in Stabroek. De koers ging nu echt van start en binnen de kortste keren lag het peloton in stukken en brokken uiteen. Gedurig aan werden ontsnappingspogingen ondernomen, maar geen enkele hield echt stand.
Tot Gianni Vermeersch (Alpecin Fenix) bij aanvang van de tweede lokale ronde over de stoffige grindwegen en kasseistroken weg stoof, toen hij merkte het alleen te moeten klaren keek hij achterom en zag Baptiste Planckaert (Bingoal – Wallonie Bruxelles) opkomen. Hem even opwachten leek een goeie beslissing en toen ook nog Stan Dewulf (Lotto – Soudal) kon aansluiten kwam een sterk West-Vlaams trio aan de leiding. Een beklijvende sprint zou het worden in ware piste-stijl. Geen van de drie wou aan kop komen, het was uiteindelijk Gianni die aanging, al snel paste Baptiste, een lekke band zou de oorzaak geweest zijn. Stan Dewulf kon nog het wiel nemen van Gianni maar er voorbij komen zat er niet meer in. En zo werd Gianni Vermeersch winnaar van de derde editie van de Antwerp Port Epic.

Toon Vandebosch (Pauwels Sauzen Bingoal) meer dan verdienstelijk
Een man die op heel wat aanmoedigingen kon rekenen was huidig Belgisch beloftekampioen in het veldrijden Toon Vandebosch, deze kerel heeft zijn supportersclub in Stabroek en ondertussen ook al heel wat vrienden in onze Polderdorpen. Toon was steeds alert mee voorin, maar door een lekke band en een val in het tweede deel van de laatste ronde moest hij de strijd staken. Nu wacht hem nog het BK op de weg om dan op 26 september aan de start te staan van de Rapencross in Lokeren.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *