Gezond ontbijt in BS De Stappe te Stabroek

Goed begonnen is half gewonnen! Daarom organiseerde basisschool De Stappe op woensdag 19 januari voor alle kinderen van de kleuter- en lagere een gezond ontbijt. Op het menu stonden cornflakes met halfvolle melk, bruin of wit brood met smeerkaas en confituur, een mandarijntje, een platte kaasje, sinaasappelsap en appelsap.
Alle kinderen aten hun buikje vol. Er hing een gezellige sfeer, iedereen genoot met volle teugen van dit heerlijk ontbijt. De leerlingen kregen er zelfs een gezondheidslesje bovenop: op alle onderleggers stond namelijk de actieve voedingsdriehoek afgebeeld. De juffen namen hier dan ook handig gebruik van om uit te leggen wat ‘een evenwichtige maaltijd’ juist betekent.
Elk kind en elke volwassene heeft energie nodig om de dag goed te starten. En dat begint bij een gezond en uitgebalanceerd ontbijt.
Deze actie past dan ook perfect in het gezondheidsbeleid van de school. ‘Woensdag fruitdag’ is reeds een ingeburgerde waarde en de bewegingstussendoortjes tijdens de les en deelname aan verscheidene sportactiviteiten zijn een absolute meerwaarde. Het jaarlijkse gezamenlijke ontbijt is de kers op de taart..
BS De Stappe werkt op deze manier actief rond de voedingsdriehoek en gezond leven en hoopt zo kinderen en ouders (nog) meer te sensibiliseren.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *