Gezocht: buiten-gewone plekjes!

Ken je in je gemeente een slordig plekje dat wel een groene transformatie kan gebruiken of een ongebruikt lapje grond dat een fruitboomgaard, speelbosje of volkstuintje zou kunnen worden? Een kapelboom die ergens verstopt staat en eenvoudig tot een gezellig zithoekje kan omgetoverd worden of een wild graspleintje met ruimte voor nieuwe inwoners zoals bijen, vlinders en vogels? Meld dan snel dit plekje aan als ‘Buiten-gewoon plekje’!
De vier Antwerpse regionale landschappen en landschapspark Zuidrand ijveren voor het behoud en herstel van het typische landschap, de natuur en de streekidentiteit.  Samen gaan we op zoek naar 50 ‘verrommelde plekjes’ in de provincie Antwerpen die een groene opknapbeurt kunnen gebruiken. En daarvoor kunnen we uw lokale kennis goed gebruiken!
Iedereen kan daarom een plekje nomineren en dit tot en met einde juni.  Een jury zal daarna per gemeente een shortlist aan ‘Buiten-gewone plekjes’  voordragen. Vanaf het najaar kan het grote publiek dan stemmen op hun favoriete verrommelde plekje in hun gemeente. Begin 2014 krijgt het winnende plekje van iedere gemeente een groene renovatie. Onder renovatie worden geen grote infrastructuurwerken bedoelt maar eerder relatief kleine ingrepen op het plekje terug buitengewoon mooi te maken.
Ken jij dus een verrommelde plekje dat een groene transformatie kan gebruiken? Meld dit plekje dan aan via de website www.buitengewoneplekjes.be!
Meer info:  kevin.grieten@rldv.provant.be of  op  03 312 87 17

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *