Gezinnen met kinderen spelenderwijs op ontdekking in de Antwerpse haven

Kinderen op een leuke manier de haven laten ontdekken. Dat is al enkele jaren het uitgangspunt van de bustours voor gezinnen die het Havenbedrijf tijdens de zomermaanden organiseert. Na twee succesvolle jaren met Nachtkrab, het theatercollectief dat de knotsgekke voorstelling Handhaven bracht, worden de bustours deze zomer op een andere manier ingericht. De vaste ingrediënten blijven een bus, een gids en een tocht door de haven, maar afsluiten doen gezinnen dit jaar met een spelkoffer. Die koffer bevat allerlei leuke doe-opdrachten waarmee de jonge deelnemers en hun ouders op een speelse manier hun kennis over de haven kunnen ‘testen’.
De haven op kindermaat
Het Havenbedrijf Antwerpen doet al enkele jaren heel wat inspanningen om de haven ook toegankelijk te maken voor kinderen. De bustours voor gezinnen zijn al enkele zomers een succesnummer en het aantal verjaardagsfeestjes voor kinderen tussen 6 en 12 jaar in het MAS Havenpaviljoen, een initiatief dat in het najaar 2015 werd opgestart, stijgt snel. “De haven is het kloppend hart van onze regio en een heel belangrijke werkgever. Om dat hart te kunnen blijven voeden, hebben we talent nodig”, zegt havenschepen Marc Van Peel. “Net daarom vinden we het zo belangrijk dat kinderen in contact komen met de haven, zodat ze de magie van deze fascinerende plek zelf kunnen voelen en er hopelijk later als werknemer naar terug keren.”
Gezinsbustours: praktisch
De gezinsbustours zijn bestemd voor gezinnen met kinderen tussen 6 en 12 jaar en starten vanaf 2 juli. Tijdens de maanden juli en augustus zijn er 13 rondritten, die telkens vertrekken op woensdag en zaterdag om 14.00 uur vanuit het MAS Havenpaviljoen. Elke rondrit duurt twee uur, in Lillo is er een korte tussenstop. Na afloop van de bustour kunnen de gezinnen in het MAS Havenpaviljoen een spelkoffer ontlenen, waarmee ze in of rond het Havenpaviljoen aan de slag kunnen.
Inschrijven voor een bustour is gratis en kan vanaf 5 juni via de website www.portofantwerp.com/nl/familiebustours

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder