Gerard "Trip" van de Ven werd zeventig

Op 6 april werd Gerard Van de Ven (beter gekend als Tripke) zeventig jaar. Dat werd gevierd op 5 april met een voetbalmatch op de terreinen van Ponderosa te Berendrecht. De ploegen bestonden uit vrienden die het sportief tegen  elkaar opnamen. Er werd maar 40 minuten ‘gesjot’ met tussendoor jeneverpauzes. Anderzijds was er een doorlopende receptie in een feesttent en in het lokaal van de Ponderosa. De match eindigde op een gelijkspel 4-4. Zo verliep alles naar de wens van de jarige.
Tussendoor werd nog een oproep gedaan om deel te nemen aan de actie tegen de onder waterzetting van de Berendrechtse polder. Gerard was namelijk in zijn jonge tijd (de jaren zestig) aanvoerder van de ploeg die voor het Polders Aktie Komité (onder leiding van Staf De Lie) plak- en kalkwerk verrichtte in Wilmarsdonk, Oorderen, Lillo en de andere Polderdorpen, tegen uitdrijvingen, nutteloze onteigeningen en te lage onteigeningsprijzen. De vroegere voorzitter van het PAK was er dan ook bij om de jarige te komen gelukwensen. Uiteraard was daar een fles “Groot Geluk” van de Kaap bij.

Gerard Trip Van de Ven te midden van zijn voetballende vrienden
Gerard Trip Van de Ven te midden van zijn voetballende vrienden

 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder