Gemeentepark gesloten, Boerenmarkt afgelast

Storm Ciara teistert op 9 en 10 februari ons land. Het gemeentepark wordt zondag afgesloten en de Boerenmarkt is afgelast.

Opgelet, want het gaat vooral op zondag 9 februari bijzonder hevig waaien. Het KMI heeft code oranje afgekondigd van zondag 12.00 uur tot maandagochtend 8.00 uur. “De wind is eerst vrij krachtig tot zeer krachtig uit zuidwestelijke richtingen met rukwinden die oplopen tot 80 à 90 km/u”, stelt het KMI. “In de namiddag en ’s nachts wordt de zuidwestenwind zeer krachtig tot lokaal stormachtig met rukwinden tot 100 à 110 km/u, of lokaal wat meer, die tot schade kunnen leiden.” Ook maandag kan het overdag nog onstuimig blijven, maar dan blaast de wind minder extreem.

“Het is niet uitgesloten dat er tijdens een eventueel onweer zeer lokaal nog hogere windpieken optreden”, aldus nog het KMI. “De kans op schade is groot en dit in het ganse land.” Zoek het risico dus niet op. Ga bv. niet wandelen in bossen of natuurgebieden, zorg dat alles in jouw tuin goed vastzit, enz.

Om risico’s te vermijden wordt zondag in Kapellen alvast het gemeentepark afgesloten voor alle publiek. Ook de Boerenmarkt aan café Starrenhof werd afgelast door de uitbaatster en de marktleiding.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *