Gemeentelijke basisschool De Rekke ‘danst mee voor ADHD’ en krijgt ketnetwrapster Sien op bezoek

HOEVENEN – De gemeentelijke basisschool De Rekke kreeg op vrijdag 6 mei hoog bezoek! De Rekke won de actie ‘Dans mee voor ADHD’ van ZitStil en Ketnet en kreeg daarom ketnetwrapster Sien Wynants op bezoek. Met die actie van ZitStil willen ze ADHD positief in de aandacht brengen.

Op vrijdag 6 mei kreeg de gemeentelijke basisschool ketnetwrapster Sien op bezoek om het dansje van ‘Dans mee voor ADHD’ van ZitStil en Ketnet te laten zien. “We hebben met heel de school het dansje ingestudeerd en op de grote speelplaats opgenomen”, begint meester Sven Simons van het zesde leerjaar. “We hebben daarmee de actie gewonnen en krijgen daarom Sien op bezoek.”

Samen op de foto met Sien

Op de speelplaats stond een groot podium klaar om Sien te ontvangen. “Met Sien gaan we het dansje nog eens overdoen. De kinderen vinden het tof dat een ketnetwrapster op bezoek komt.” Op vrijdagnamiddag stond de speelplaats dan ook op zijn kop. Na het dansje mochten alle klassen op de foto gaan met Sien.

Meester Sven Simons samen met Sien op het podium

‘Dans mee voor ADHD’

De Rekke studeerde niet zomaar een dansje in om Sien op bezoek te krijgen. “Het is een actie ‘Dans mee voor ADHD’ van ZitStil en Ketnet. Ze willen daarmee positieve aandacht schenken aan kinderen met ADHD”, zegt Sven.

Meester Axel Caron van het vijfde leerjaar vindt dat die aandacht belangrijk is. “Wij zijn een zorgzame school die dat heel belangrijk vindt. Wij bekijken wat elk kind individueel nodig heeft en in de werking zetten we alle kinderen door elkaar. We gaan geen etiketjes plakken en groepjes creëren. We maken groepjes door een mix van alle kinderen van alle niveaus bij elkaar te zetten. Dat is belangrijk.”

Ook ketnetwrapster Sien vindt die aandacht goed. “Het is belangrijk om dit taboe te doorbreken en ik ben blij dat ik daarbij kan helpen.” Ze liet zich dan ook heel graag begeleiden bij het dansje dat de leerlingen van De Rekke maar al te graag nog eens wilden overdoen.

Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder