Gemeente Kapellen lanceert #tofineigenhof

Vele evenementen zijn afgelast omwille van corona. We kunnen misschien niet op reis naar de plek die we verkiezen. En in cafés en restaurants zal misschien ook niet altijd een plaatsje vrij zijn … Maar die zogenaamde staycation betekent niet dat je een hele zomer met je vingers moet zitten draaien!

De gemeente lanceert immers #tofineigenhof. Ook in je eigen tuin of op je eigen terras valt van alles te beleven en te ontdekken. En voor het gemak wordt heel Kapellen als onzen hof beschouwd. Want de mooiste bestemming van het land, hoef je dus helemaal niet zo ver te zoeken …

In het gemeentemagazine #infokapellen staan maar liefst 30 pagina’s boordevol plezierige (doe)tips voor alle leeftijden: noem het gerust een alternatief vrijetijdsaanbod. Denk aan zoektochten, spelletjes, wandelingen, uitdagingen, tentoonstellingen, barbecueën, work-outs, fietstochten en tuinieren. De meeste activiteiten zijn trouwens gratis. En ook de komende weken mag je nog extra tips verwachten, via de gemeentelijke sociale media en website.

Postkaarten
Een buitenlandse vakantie zit er dit jaar mogelijk niet in, maar als je geniet van Kapellen, wil je dat misschien toch ook laten weten aan familie en vrienden. Daarom zitten er in #infokapellen ook 8 gratis postkaarten: 3 keer Groeten uit eigen hof en 5 maal Groeten uit Kapellen.

Prijzen
tofineigenhof heeft ook een interactief kantje. Als je de tips die de gemeente de komende maanden verspreid, in de praktijk brengt, mag je dat altijd wereldkundig maken via filmpjes of foto’s op sociale media. Gebruik de hashtag #tofineigenhof als het effectief in je eigen tuin is, of #thuisinkapellen als het elders in Kapellen is. Wie (ergens op sociale media) op die hashtag klikt, kan dan ook jouw foto of filmpje zien én zo inspireer je meteen ook anderen. Trouwens, met die foto’s en filmpjes zijn ook prijzen te winnen, ook voor wie niet op sociale media actief is. Het gaat onder meer over spelmateriaal, hangmatten, boeken en waardebonnen.

Kapellen TV
En als het al eens zou regenen of je zoekt na een dagje zonnen je luie zetel op, is er nog altijd Kapellen TV! Via de website www.kapellen.tv kan je allerlei filmpjes, tutorials, livestreams, vlogs, workshops, … bekijken. Je hebt daarbij de keuze uit 3 ‘soorten’ filmpjes: Kapelse filmpjes die je kan bekijken wanneer je wilt, een (beperkte) vaste programmatie (met op een vaste weekdag en een vast uur een vaste rubriek) en af en toe gaat Kapellen TV ook live. Check het programma en ontdek de kanalen Classic TV, Daily TV, Live TV, Zap en Nachtlus op www.kapellen.tv.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *