Gemeente Kapellen deelt 38 ton strooizout uit

De gemeente Kapellen deelde ook dit jaar gratis strooizout uit aan haar inwoners. Die konden op zaterdagen 20 of 27 oktober een zak van 10 kg komen afhalen op het Marktplein. Er werden zo’n 3.800 zakken uitgedeeld, goed voor 38 ton.

Ook de gemeente Kapellen zelf is klaar voor de winter. Niet minder dan 132 ton strooizout ligt klaar, in de silo’s of in zakken. Er werd ook al pekel – die preventief wordt gestrooid als sneeuwval wordt verwacht – aangemaakt.

De gewestwegen en fietspaden worden gestrooid door het Vlaams Gewest, hier en daar bijgestaan door de gemeente. De gemeente zelf zorgt voor de toegangen tot openbare gebouwen én de gemeentewegen. Overal strooien is helaas onmogelijk, maar er wordt gestrooid volgens vaste routes:

De grote toer omvat alle in- en uitvalswegen van Kapellen-centrum, Hoogboom, Kapellenbos en Putte, en ook andere belangrijke centrumwegen.
De centrumtoer omvat de omgevingen van scholen, openbare gebouwen, de twee KMO-zones, enz.
De fietspadtoer omvat de voornaamste fietspaden.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder