Gemeente Essen viert 18.000ste inwoner in raadzaal

“Kleine Sam is rasechte Essenaar”
De gemeente Essen vierde vrijdag zijn 18.000ste inwoner met een feestelijke receptie in de raadzaal. Of liever: inwoonstertje, want Sam Vandekeybus werd precies twee maanden geleden geboren. Ze is de dochter van een Vlaamse vader en een Nederlandse moeder. “Dat maakt van Sam een rasechte Essenaar”, zegt burgemeester Gaston Van Tichelt.
Sam Bettine Vandekeybus – want zo heet de kleine meid voluit – zag op 3 april jl. het levenslicht in Roosendaal. Papa Marc Vandekeybus en mama Petra Muijsers uit Essen-Hoek zijn in de wolken met hun derde dochtertje. Natuurlijk zijn ook grote zussen Do (5) en Fen (3) superblij met hun nieuwe speelkameraadje. Het Essense gezin is trots dat uitgerekend kleine Sam de 18.000ste inwoner van Essen is geworden.
Slabbetjes met aangepast opschrift
Vrijdag zette het gemeentebestuur van Essen het gezin Vandekeybus-Muijsers, in aanwezigheid van naaste familie en vrienden, feestelijk in de bloemetjes. Sam mag zich de komende maanden flink uitleven tijdens de maaltijden, want ze kreeg aangepaste slabbetjes en een shirt cadeau met het opschrift ‘Ik ben de 18.000ste inwoner’. Mama Petra en papa Marc werden bedacht met een ruiker, een Essense biermand en een aankoopbon.
6.000 nieuwe inwoners in 30 jaar tijd
Een aantal weken terug huldigde buurgemeente Kalmthout zijn 18.000ste inwoner, op vrijdag 3 juni was het de beurt aan Essen. Op dertig jaar tijd zijn er in de grensgemeente zo’n 6.000 inwoners bijgekomen. Dat is een derde van de bevolking.
“Onze gemeente is de voorbije decennia ingrijpend veranderd”, vertelt burgemeester Gaston Van Tichelt. “Essen is gaandeweg geëvolueerd van een typisch plattelandsdorp naar een bloeiende gemeenschap met een sterk internationaal karakter. Vandaag bijvoorbeeld is 20 procent van onze bevolking van Nederlandse afkomst. In dat opzicht is Sam een mooi voorbeeld van de hedendaagse Essenaar: een Vlaamse papa, een Nederlandse mama, geboren in Roosendaal en wonend in België.”

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *