Gemeente Essen en Unizo Essen organiseren tot en met 15 oktober ‘Gerinkel naar de Winkel’

de uitbaters van deelnemende handelaar Rucola in Essen met schepen Helmut Jaspers en een tevreden klant én de lijst van deelnemende zaken in Essen.


Kom te voet of met de fiets naar de winkel en win mooie prijzen

Gemeente Essen en Unizo Essen slaan de handen in elkaar en stimuleren de Essenaren om vaker te voet of met de fiets naar de winkel te gaan. De ‘Gerinkel naar de Winkel’-campagne is een jaarlijkse traditie waarbij consumenten heel wat mooie prijzen kunnen winnen. Tot 15 oktober kan je stempels sparen als je te voet of met de fiets gaat winkelen in Essen en omstreken.
De fiets is het beste vervoersmiddel om aankopen te doen bij winkels in de buurt. Het is beter voor het milieu, je eigen gezondheid én het bespaart je tijd en geld. Want je moet niet wachten in de file, dure brandstof tanken, of op zoek gaan naar een (betalende) parkeerplaats.
Schepen Helmut Jaspers: “Fietsen en wandelen is gezond én vermindert de verkeers- en parkeerdrukte in onze gemeente. Bovendien is het klimaatvriendelijk. Reden te meer om deel te nemen aan de actie.”

Duurzaam naar de winkel
Met de ‘Gerinkel naar de Winkel’ campagne willen Gemeente Essen en Unizo Essen inzetten op de leefbaarheid van Essen. Kris Van Dorst: “Unizo Essen ondersteunt deze actie graag omdat lokaal winkelen zuurstof pompt in onze lokale bedrijven en de sociale contacten doet floreren! Winkelhieren te voet of met de fiets is goed voor iedereen!”

De actie loopt van begin september tot 15 oktober. Gedurende die zes weken belonen deelnemende handelaars in Essen, Kalmthout, Stabroek en Wuustwezel klanten die met de fiets of te voet komen winkelen. Als je stempels spaart en je spaarkaart inlevert bij één van de deelnemende handelszaken, maak je kans om de Gerinkelfiets en tal van andere mooie prijzen te winnen.

Afvalarm winkelen
Schepen Helmut Jaspers: “Een nieuwigheid dit jaar is dat we ook inzetten op afvalarm winkelen. We stimuleren Essenaren om eigen verpakkingen mee te nemen naar de winkel. Denk aan een herbruikbare tas, potjes voor charcuterie of zakjes voor groenten of brood.”
Zaken waar je met je eigen verpakking terecht kan, herken je aan de affiche. Je krijgt een extra stempel als je je eigen verpakkingsmateriaal gebruikt. Zo maak je meer kans op de prijzen. In het prijzenpakket zitten ook heel wat prijzen om afvalvrij te blijven winkelen na de campagne.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *