Gemeente en vrijwilligers slaan handen in elkaar voor hulp aan Oekraïne

ESSEN – De oorlog in Oekraïne brengt een golf van solidariteit met zich mee. Wist je trouwens dat acht Essenaren de Oekraïense nationaliteit hebben? In Essen zijn vrijwilligers hulpmateriaal aan het inzamelen en de gemeente inventariseert de opvangplaatsen.

De gemeente ondersteunt de actie om hulpgoederen naar Oekraïne te brengen door bijvoorbeeld de brandstofkosten van het vervoer te betalen.

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi roept burgers op om Oekraïners op te vangen met de campagne #plekvrij. De federale overheid gaat een onthaalcentrum inrichten in Brussel waar Oekraïners worden geregistreerd.

Vandaaruit worden ze welkom geheten in steden en gemeenten. Gezinnen die Oekraïense vluchtelingen willen opvangen, kunnen dit melden aan de gemeente via info@essen.be of 03 670 01 30.
Meld zeker hoeveel personen je kan opvangen. We wachten nog op de precieze regelingen voor deze opvang, maar werken alvast vooruit. We zullen helpende handen nodig hebben om de Oekraïense vluchtelingen wegwijs te maken, als vertaler, een werkplek te zoeken, onderwijs enzovoort.

Wanneer de eerste vluchtelingen zullen aankomen, weten we niet. Maar de gemeente Essen bereidt zich voor en ontvangt alle Oekraïense vluchtelingen met open armen!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *