Gemeente Brasschaat koopt scoutslokalen Don Bosco

De gemeente Brasschaat wordt eigenaar van de scoutslokalen van Don Bosco, en maakt daarvoor 95.000 euro vrij. Het beheer van de lokalen zal onmiddellijk overgedragen worden aan de scoutsgroep 23ste Don Bosco.
In maart van vorig jaar werd een deel van de militaire woonwijk in Maria-ter-Heide omgevormd van militaire zone naar woonzone. Dit gebeurde via een ruimtelijk uitvoeringsplan. Ook de scoutslokalen van Don Bosco verkregen hierdoor rechtszekerheid.
Het Belgische leger was echter nog steeds eigenaar van de lokalen van de scoutsgroep.
“We hebben geen moment getwijfeld om de jeugdlokalen over te kopen van Defensie” verduidelijkt schepen van patrimonium Dirk de Kort (CD&V). “Het hele gebied tussen de Eikendreef, de Luiklei, de Bierwertslei, Antwerpenlei, Haelenlei en Prinses Marie Joséelei wordt gemoderniseerd door investeringen in nutsleidingen en betaalbare woningen. Dan is het logisch dat we zorgen dat “den 23” kan blijven.”
Schepen van jeugd Sophie De Roeck (CD&V): “In Brasschaat hebben we veel jeugdverenigingen en waar mogelijk ondersteunen we hen. De scouts zal blijven gebruik kunnen maken van hun lokaal en het omliggend groen.” Vele jeugdverenigingen zijn geen eigenaar van hun eigen gebouwen. Vaak is dat de parochie of een lokale vzw. “De gemeente zal een overeenkomst opstellen met de vzw Heikant die verantwoordelijk wordt voor het beheer.” aldus nog de schepen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *