Geen Mariaburgse Feesten in 2020

We hebben de voorbije weken gewikt en gewogen om tot een besluit te komen. Moeten we de Mariaburgse Feesten in september 2020 laten plaatsvinden? Aanvankelijk wilden we de Nationale Veiligheidsraad afwachten en pas op 28 mei de beslissing nemen. Uiteindelijk moeten we onder ogen komen dat het organiseren van de feesten, in hun huidige omvang, onverantwoord zou zijn. Zelfs wanneer het toch terug toegelaten zou zijn, vermoeden we dat bij heel wat mensen de angst er nog flink in zal zitten. Daarom hebben we met de voltallige ploeg besloten editie 2020 niet te laten plaatsvinden.

Naast het financiële plaatje zijn we vooral bezorgd om de gezondheid van onze medewerkers, artiesten en bezoekers. In ons huidige concept is geen ruimte om aan social distancing te doen. Puur logistiek gezien is afstand houden onmogelijk. We beschikken niet over voldoende medewerkers om er op toe te zien dat social distancing regels worden nageleefd. Ook geloven we niet dat eind september al deze maatregelen plots zullen verdwijnen.

We begrijpen dat dit nieuws voor velen aankomt als een zware teleurstelling. Alle vooruitzichten naar de evenementen-zomer zijn ons al ontnomen. De Mariaburgse Feesten zijn dan ook voor velen het lichtje aan het einde van de tunnel. Ook voor ons als organisatie is het even slikken.

Momenteel zitten we rond de tafel om te bekijken wat mogelijke alternatieven zouden kunnen zijn. Echter kunnen we nog geen beloftes maken over hoe zo’n alternatief er uit zou zien. Er bestaat ook geen zekerheid dat er een alternatief zal komen. We hopen hier na 8 juni meer zicht op te krijgen.

Intussen wensen we iedereen een goede gezondheid toe. We hopen jullie terug te kunnen verwelkomen tijdens de Mariaburgse Feesten van 2021.

Volg alles over Corona en Mariaburg via onze https://mariaburg.be/corona/

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *