Geen cadeautje voor Geel Zwart 89

FC Ten Eeckhove     –    Geel Zwart 89  (beker)     3-2
De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar op 7 januari, en al direct geen cadeautje. Geel zwart moest naar Deurne om aldaar de verbondskampioen en bekerhouder Ten Eeckhove partij te geven. Was het deze wetenschap, of waren het de juist gepasseerde feestdagen, feit was dat de bezoekers slechts 9 man vonden om deze wedstrijd te beslechten. Ook de thuisploeg vond er slechts 10, zodat er toch geen al te grote numerieke verschillen waren. De match dan. Na amper 5’ al werd het 1-0, wanneer de thuisploeg een 1/2 opzette waardoor de thuisspits plots alleen voor onze keeper Dave Heyman verscheen. In eerste instantie kon hij nog gepast in de voeten gaan en de bal afweren, maar tegen de rebound had hij geen verhaal. Verrassend genoeg waren het toen niet de Deurnenaars die het pedaal verder indrukte, maar was het Geel Zwart dat de match meer na zich toetrok. En ,gesteund door de wind in de rug, stond het in de 9e minuut al 1-1. Een rustig opgebouwde aanval  kon door Johan Braspennincx  voor doel worden gebracht, en door een volledig vrijstaande Ronny Noens in doel worden gekopt. Ook daarna was het eigenlijk Geel Zwart dat het betere spel op de mat legde. En dat uitte zich in de 16e’ dan ook in een tweede doelpunt. Een slecht uittrappen van de thuisdoelman, en daar was Peter van der  Velden. Bal onderscheppen, mannetje uitkappen en ineens over de doelman binnen trappen. Mooie goal van die ouwe vos!  Maar daarna was het pech dat de bezoekers afremde. Na goed 25 minuten kreeg Gert van Dorst een por in de ribben, waardoor verder spelen voor hem onmogelijk was. En in de 30e minuut was het ook voor Ronny over en out. Even misstappen en een pijnscheut in de bil maakte ook een einde aan zijn match. Daarbij dan ook nog de gelijkmaker 2 minuten voor de pauze,maakte toch dat de 7 overgebleven spelers met een slechte smaak in de mond mochten gaan rusten.
Maar tijdens de rust pepte onze spelers elkaar op en besloten er in de 2e helft het beste van te maken. En dat lukte aardig. Ten Eeckhove, nu met de wind in de rug, kon niet echt gebruik maken van de ruimte en het overtal dat er nu ontstaan was. Overhaasting, te mooi willen doen en zeker ook de inzet dat ons zevental op de mat bracht zorgde ervoor dat er geen noemenswaardige kansen kwamen. En raakte zij er toch eens door was er steeds onze keeper die met de steun van de rest er voor zorgde dat de stand gelijk bleef. Tot in de 15e minuut de scheids besloot om de thuisploeg een handje te helpen. Voor een betwistbare fase in ons doelgebied besloot deze om een strafschop te geven. Deze kans liet de thuisploeg natuurlijk niet liggen, waardoor het 3-2 werd. Direct na de aftrap besloten de gebroeders Braspennincx om ook eens hun kans te gaan. Jammer genoeg kon het schot van Johan door de keeper met een ultieme voetreflex uit doel gehouden worden, of het stond terug gelijk. Maar ook daarna kon de thuisploeg geen enkele kans benutten, zodat er toch nog van een stuntje gedroomd werd. Zo kon Johan na 22’ doorbreken. Enkel met eerst een handsbal en daarna ook nog vasthouden kon deze afgestopt worden. Raar genoeg vond de scheids dat niet genoeg voor een rode kaart?? En dan in de laatste minuut nog een doelpunt. Maar jammer genoeg stond Wim Claessens  buitenspel toen hij de bal binnentrapte. Alzo een nederlaag voor onze jongens die, al was het maar met 9-8-7 spelers, een inzet vertoonden die ervoor zorgde dat er enkel lachende gezichten waren na de match. Maar al bij al een gemiste kans om een ronde verder te geraken in de beker, want voltallig zat er hier toch meer in. Misschien is dit voor volgende week, wanneer op de Ponderosa Gobi United partij gegeven moet worden. Aanvang aldaar om 15.00u. allen op post!