GBS De Rekke bekroond met gouden Verkeer op School-medaille

Een fluohesje zorgt voor meer zichtbaarheid in het verkeer

HOEVENEN – De VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) beloonde GBS De Rekke uit Hoevenen met een gouden Verkeer op School-medaille. De school kreeg deze bekroning wegens haar inzet voor verkeers- en mobiliteitseducatie. Dit jaar reikte de VSV 38 briljanten, 141 gouden, 237 zilveren, 641 bronzen en 19 kleutermedailles uit, goed voor 1076 medailles in totaal. Bijna zeven op de tien basisscholen, 2438 in totaal, namen deel aan minstens één VSV-initiatief per jaar. Samen met veel andere scholen zet dus ook GBS De Rekke steeds meer in op veilig verkeer.

Erkenning voor een praktijkgerichte aanpak van verkeerslessen
Met de medailles wil de VSV scholen in de eerste plaats bedanken en een steuntje in de rug geven. Scholen die deelnemen aan VSV-initiatieven zijn immers scholen die kiezen voor een praktijkgerichte aanpak van verkeerslessen, een aanpak die betere resultaten oplevert dan louter theorielessen in de klas.
GBS De Rekke is één van die scholen. Dankzij hun inzet voor veilig verkeer in de praktijk verdienen ze een gouden medaille om aan de schoolpoort op te hangen, een digitale medaille om mee te pronken op de schoolwebsite en mooie beloningen om de verkeerswerking op school te ondersteunen.

“Bij GBS De Rekke staat educatie over (verkeers)veiligheid voorop. Op onze speelplaats kan men een echt verkeersparcours terugvinden en hierop oefenen we dan ook naar hartenlust. Alle kinderen, ouders en leerkrachten zetten elk jaar hun schouders onder dit project om alles in goede banen te leiden. We bedanken graag iedereen voor hun inzet, samen gaan we voor veiligheid in het verkeer”, aldus directrice Inge Coeckelbergs.

Meer informatie over de medailles en alle Verkeer op School-initiatieven vind je op www.verkeeropschool.be.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder