Ganzenrijderspralines of van te smullen!

Wim Huybrechts en Bart Simons aan het werk

Zet je goede nieuwjaarvoornemens van diëten even aan de kant en proef van de lekkere ganzenrijderspralines, een creatie van Bart Simons, Wim Huybrechts en Jan Van den Broeck uit Stabroek.
Bart en Wim hebben allebei een opleiding van chocolatier gevolgd aan Piva. Zij hadden al langer een droom om eens iets van chocolade te vervaardigen. Stilaan kreeg hun idee vorm en fabriceerden ze de ganzenrijderspraline. Ondertussen kwam Jan erbij die zich ook  bekwaamde in het bereiden van chocolade.
Ganzenkopjes
Het ontwerp van het ganzenkopje werd door het trio uitgewerkt en opgestuurd naar de fabrikant die de vormpjes maakt. Mits een kleine aanpassing kregen de mals de vaste vorm. “Het is wel een dure zaak, om de mals te laten maken, we hebben er dan ook een patent op genomen”, legt Bart uit.  “Het belangrijkste aan het vervaardigen van de praline is uiteraard de kwaliteit van de chocolade.  Wij gebruiken hiervoor chocolade van Callebaut. Ook de smelttemperatuur van de chocolade is van cruciaal belang voor het krijgen van een krokante en mooi glanzende praline”, zegt Wim.
Momenteel maken zij gansrijderspralines van pure, melk- en witte chocolade. Daarnaast hebben zij een specialleke de ganzenrijderspraline met een vulling van het bekende ganzenrijderke  (jenever en Elexir d’Anvers). Twee ‘lekkere’ vliegen in een klap! Een doosje met 12 ganzenrijderskopjes kost 6 euro.
Bart, Wim en Jan maken niet alleen de ganzenrijderspralines maar je kan er ook terecht voor chocolade paashazen, -eieren … , chocolade Sinterklazen ed.
Ze hebben zich ook gespecialiseerd in het vervaardigen van chocolade logo’s voor firma’s, of je foto in chocolade.  Het enige wat je moet doen is je logo, foto aan hen bezorgen en zij maken er een lekker gepersonaliseerd chocolaatje van.  Alle ideeën voor een chocolade fantasietje kunnen aangebracht worden. Bart, Wim en Jan bekijken het samen met u en werken het uit.
Je kan hen contacteren via facebook   https://www.facebook.com/wijartchocolates/?pnref=story
 
 
 
 
 
 
 
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder