Gansrijdersmaatschappijen leggen nieuwe data vast

Koning 2019 Joppe Vranken


De Lustige Gans Ekeren rijdt uit op 29 augustus 2021

Het Coronavirus houdt iedereen stevig in zijn greep. Zo zal het heel twijfelachtig zijn dat het ganzenrijden in Ekeren op 21 februari zal mogen doorgaan. Daarom werd er beslist de jaarlijkse Ekerse hoogdag te verzetten naar 29 augustus 2021. Het teerfeest, dat normaal doorgaat op 21 november, zal ook afgelast worden. De traditie wil dat op het teerfeest de 25 ruiters worden bekend gemaakt, dit zal het bestuur op een andere ludieke manier organiseren.
Op 28 augustus 2021 staat de kindergans geprogrammeerd bij de Lustige Gans. Dit daags voor het verzette koningsrijden. Deze datum blijft geprikt, alleen zullen de kinderen die middag op het Kristus Koningsplein kunnen rijden, zoals de grote mannen.

De Hoevense gansrijders rijden op 19 september 2021

Tom Hendrickx, koning 2019

De Hoevense Gansrijders beslisten, nadat de datum van het keizerrijden bekend was (26 september) om ook hun datum vast te leggen. Zoals altijd eigenlijk rijden ze de week voor het keizerrijden. Dat is in 2021 op zondag 19 september.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder