Gansrijders Stabroek trekken er weer op uit

Zondag 19 februari is het weer “Hoogdag” in de Stabroekse Dorpsstraat. De Stabroekse Koninklijke Ganzenrijders rukken dan uit !!!
Vanaf 9 uur komen  het voetvolk: de wagen, bijéén aan De Zwaan. De paarden; koets en huifkar worden opgetuigd  achter de Drankenservice Vandermolen. De 35 ruiters vertrekken  om 09.30u met koning 2011 Bart Simons voorop, vanaf RVT Almoezenier Cupers aan  het Laageind;  richting Dorpsstraat .
Thv De Zwaan voegt de wagen met voetvolk zich achter de paarden.
Een eerste halte wordt gehouden aan café t Zwart Schaap. Vervolgens trekt de geel-rode bende richting Putte, met onderweg een stop in La Pipe. Via de Plantinlaan, wordt halt gehouden aan het voormalig douaneplein. Hier wordt café t Witte Paard & Hollands Hof  bezocht. Kort na de middag trekt de stoet zich van Putte naar het terrein van de Polderruiters aan s’Hertogendijk.  Hier wordt een middagmaal  voorzien. Verse pistolets en ne grote pot soep is hier het menu.
Nadat de magen terug gevuld zijn, de nummers aan de paarden hangen, begeeft het voetvolk met de wagen zich naar de Muziekmolen,  het lokaal van de fanfare aan den Binnenpad. Ondertussen rijden de ruiters via De Kleine Molenweg, en de Aalmoezenier Cuyperslaan naar de K Van Tichelenlaan. In de Grote Molenweg wordt de stoet gevormd rond 14.30 uur, en begeeft destoet  zich naar het strijdperk. met de Koninklijke fanfare Verbroedering  Stabroek voorop.
Om 15.00 uur mag dan koning Bart, zijn kroon en mantel overhandigen aan de “Bronzen Ganzenrijder”, en kan de strijd beginnen. Stiaan Vandermolen en Paul Hendrickx zijn reeds voor de 3de maal de dienstdoende omroepers. Omstreek 17.30 zal de nieuwe koning gekend zijn.  Deze zal vanaf 18.30 uur gevierd worden op het Koningsbal in Den Uil.  (grote zaal Rosmolen).

wachtlijst

Vermelden we nog dat we van onze sterk aangegroeide wachtlijst  toch  3 gelukkigen hebben kunnen afhalen.
De nieuwe ruiters voor 2012 zijn namelijk:  Tijs Vanderoudelingen, Sibert Havermaet en Wouter De  Bie. Zij vervangen namelijk Luc Verhaert, Frank De Schutter, en onze veel te vroeg verlaten Serge Snoeys.
Dienstdoende boetemeesters ; Cois Gommeren en Arne Bastiaenssens. (rijden in groen wit)
Lijfwachten van de koning: Jos Eysackers en Niels Pauwels (rijden in zwart rood)
Klaroen: Rune Bastiaenssens (rijdt in blauw wit)
Dat erbij de gansrijders opvolging is ? En of ….; maar liefst 12 jongelingen zijn dit jaar lid geworden van de vereniging. En allemaal 16 – 17 jarigen….! Wachtlijst ondertussen 27 man !

Nog enkele weetjes:

– Cois Gommeren 40 jaar ruiter !
– Uithalen koning  op carnavaldinsdag 21 februari  !!!
– Ingeval van uitstel  wat we helemaal niet hopen, wordt er gereden op zondag 11 maart 2012.

Nog een woordje van dank:
De Koninklijke Ganzenrijders Stabroek, willen bij deze het Stabroeks Gemeentebestuur en de Politiekorps zone Noord danken voor hun bereidwillige medewerking, om het gansrijden op 19 februari te kunnen laten plaats vinden in de Dorpsstraat. Ook dank aan de Vrijwillige Brandweer van Stabroek die wederom parraat zal staan

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder