Gansrijden in Hof de BeukenEkeren – Op 16 februari, beleefden wij in woonzorgcentrum Hof De Beuken weer een aangename editie van ons gansrijden. 21 ruiters werden geselecteerd, maar eentje moest verstek laten gaan wegens ziekte, waardoor er en nog 20 ruiters aantraden.
Ze zaten allemaal in een mooi versierde rolstoel.
Elke ruiter beschikte natuurlijk over een eigen paard. De paarden waren ofwel vrijwilligers van het rusthuis, of voor wie meer geluk had waren ook de mannen en vrouwen van De Lustige Gans Ekeren, talrijk aanwezig. Wie nog meer geluk had kon beschikken over een paard uit de familiale stal. Heel wat broers, nichtjes, kinderen, … waren komen aandraven om samen naar de koningstitel te strijden!
Om 14.00 begonnen we er aan. Nadat de ruiters voorgesteld werden en uittreden Koning(in) Jenny Verscheuren haar kroon en mantel aflegde kon de nieuwe strijd van start gaan.
Ondersteunt door den doktoor en de verpleegsters kon bijna iedereen de hele tijd meedoen.
De Snijmeester onderzocht op gepaste tijden of de ruiters een handje geholpen moesten worden. Dit was echter bijna niet nodig. Want met hernieuwde krachten trokken en sleurden onze senioren aan de kop van de gans! Om 15.20 was het dan zover. François Verspaendonck, voortgereden door Lustig paard Marianne, trok met een enorme kracht inspanning de kop er langzaam maar zeker af, en zo werd hij de koning van Hof De Beuken 2018. Hij neemt de trofee mee naar de afdeling De Vliet, waardoor reeds 3 van de 4 afdelingen een koning voortbrachten. Kan de laatste afdeling volgend jaar ook een koning kronen? Dat weten we de vrijdag voor De Lustige Gans zal uitrijden.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *